Coor förvärvar Studsviks tjänsteföretag Stensand – växer inom produktionsrelaterad service

Coor Service Management förvärvar Studsvik AB:s bolag Stensand, leverantör av tekniska servicelösningar. Med förvärvet stärker Coor sina positioner inom nukleär-, process- och till-verkningsindustri.

Stensand är en av Sveriges ledande leverantörer av breda tekniska servicelösningar till kärnkraftsindustrin. Stensand omsätter cirka 130 MSEK och har cirka 200 medarbetare.

– Stensand är ett välskött servicebolag som vi gärna vill vara med om att utveckla. Med detta förvärv stärker vi vår kompetens inom produktionsrelaterad service, som är ett område som har stor potential i Sverige. Med Stensand får vi också erfarenhet från kärnkraftsindustrin, vilket vi tidigare saknade, säger Staffan Ebenfelt, Affärsområdeschef på Coor.

Stensands tjänster omfattar bl.a. kärnkraftservice, mekanisk service samt industriservice. Bland kunderna finns Ringhals, Barsebäck, Forsmark, Plastal samt AB Volvo.

– Med nya ägare som har verksamhetsnära service som kärnverksamhet får Stensand större möjlighet att fortsätta sin positiva utveckling. Affären är bra för alla parter – Coor kan utveckla Stensand och vi kan fokusera på vår kärnverksamhet, säger Magnus Groth, koncernchef på Studsvik.

Försäljningen sker per 1 januari 2007 och förutsätter Konkurrensverkets godkännande.