För studenter

Coor erbjuder olika möjligheter för nyutbildade inom alla våra tjänsteområden. Vi är en bra arbetsgivare för dig som är ny på arbetsmarknaden, eftersom du har stora möjligheter att påverka ditt arbete och din utveckling.

Karriär på Coor

Praktikplatser med möjligheter

Redan under studietiden erbjuder vi möjligheter att lära dig mer om vårt företag och känna på hur det är att arbeta inom just ditt område. Det är ofta ett första steg mot en anställning. 

På fastighetssidan tar vi emot studenter som läser på yrkeshögskola för att bli Facility Manager, fastighets-/drifttekniker eller andra tekniktjänster.

 

Frågor och svar

När kan man praktisera?
Coor tar emot praktikanter två gånger per år; en på hösten och en på våren. Sidan uppdateras löpande med tillgängliga platser. I din ansökan behöver du ange vilken period du vill praktisera.
 
Var i Sverige finns praktikplatser?
De finns i hela Sverige, med tyngdpunkt i storstadsregionerna. I annonserna syns vart vi tar emot praktikanter.

Hur ser rekryteringsprocessen ut?
Vi går igenom alla ansökningar löpande och om du går vidare kommer du att träffa en av våra drift/enhetschefer på en intervju.

Vem kan söka praktik?
Vi tar enbart emot studenter som studerar på yrkeshögskola (YH), där LIA är en del i utbildningen. Vi tar emot praktikanter för LIA 1, LIA 2 och LIA 3. För vissa platser gäller att vi även välkomnar dig som läser en teknisk gymnasieutbildning som tex VVS eller elprogrammet.
 
Kommer man att praktisera på flera ställen?
Det vanliga är att du blir placerad på ett ställe och hos en/flera kunder till Coor, men i enstaka fall delas praktiken mellan olika enheter hos oss.
Vilken arbetstid har man?
Du kommer mestadels att arbeta under kontorstid, det vill säga mellan 08:00 och 17:00.

Hur gammal måste man vara för att praktisera på Coor?
Du behöver ha fyllt 18 år (undantag för dig som studerar VVS eller elprogrammet på gymnasium).

Måste man kunna prata svenska?
Du måste prata och förstå svenska så att du förstår de instruktioner som finns och gäller för arbetet.

Behöver man körkort?
Det beror på var du arbetar. Titta i annonsen vad som gäller för just den plats som du är intresserad av.

Finns det andra praktikplatser?
Vi tar emot praktikanter på de platser och i roller som finns i listan ovan. Finns inte den roll eller ort du är intresserad av har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot praktikanter där i nuläget.

Möt några av våra LIA-studenter: