Coor förstärker sin industriserviceverksamhet

Coor inrättar en ny organisatorisk enhet för industriservicetjänster på koncernnivå. Som ny vd för den verksamheten anställs Per-Arne Forssander, som får i uppgift att vidareutveckla och växa verksamheten. Per-Arne Forssander tar med det plats i koncernens ledningsgrupp.

Pressmeddelande 2013-11-05

Sedan 2008 har Coor Service Management gjort en kraftfull satsning på industriservicetjänster. Idag omsätter dessa tjänster cirka 1,5 mdSEK, vilket är 20 procent av Coors totala omsättning. I syfte att ge industriserviceverksamheten bättre förutsättningar att utveckla sitt erbjudande mot den nordiska industrin placeras det organisatoriskt som ett eget affärsområde med ansvar för Norden. Till ny chef för industriserviceverksamheten har Per-Arne Forssander rekryterats. Per-Arne har arbetat i ABB-koncernen i olika roller i över 30 år, och suttit med i den svenska ledningsgruppen. Han har gedigen erfarenhet inom både produkt- och projektverksamhet, exempelvis inom områden som automation, motorer, generatorer och lågspänningsprodukter samt kraftprodukter.

– Coor har idag ledande kompetens och ett mycket starkt erbjudande på FM-sidan, men för att vara en komplett serviceleverantör till den nordiska industrin behöver vi fokusera mer på industriserviceverksamheten. Satsningen ger oss en unik styrka och position – ingen i Norden har det djup och den bredd som vi har. Jag är väldigt glad över att vi kunnat rekrytera Per-Arne Forssander, som med sin gedigna erfarenhet är rätt person att fortsätta utveckla och växa vår industriserviceverksamhet, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor Service Management.

Per-Arne Forssander tillträder sin nya roll den 1 januari 2014.

– Jag är mycket förväntansfull inför mina nya utmaningar. På kort tid har Coor etablerat en stark industriserviceverksamhet, som jag med min industriella bakgrund och kundperspektiv vill bidra till att utveckla, säger Per-Arne Forssander, tillträdande chef för industriserviceverkamheten i Coor Service Management.