Coor Service Management tecknar avtal med Statoil

Uppdraget innebär att Coor Service Management ska ansvara för drift- och servicetjänster till Statoils cirka 580 000 kvm kontors- och produktionsanläggningar i Norge, och till de 20 000 Statoil-medarbetare som arbetar där. Det gör avtalet till det största FM-avtal som tecknats i Norden på över tio år.

Avtalet mellan Statoil och Coor omfattar ett stort antal servicetjänster, till exempel fastighetsservice, lokalvård, säkerhets- och receptionstjänster, konferensservice samt kontorsservicetjänster till 31 större kontor och produktionsanläggningar i hela Norge från Oslo i söder till Hammarfest i norr. Leveransen startar i maj och löper på fem år med möjlighet till förlängning i ytterligare fem år.

- Detta är en av de största outsourcingaffärerna på den Nordiska FM-marknaden någonsin. Vi är glada och stolta över den här affären, som innebär att vi växer markant i Norge. För koncernen får detta positiva effekter på omsättning och resultat redan 2014, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef för Coor Service Management.

Uppdraget är ett så kallat integrerat FM-uppdrag, som innebär att leverantören tar ett stort ansvar för att samordna, leverera och utveckla servicetjänsterna över tid. Fördelarna med att en serviceleverantör ansvarar för samtliga tjänster är att flexibiliteten ökar och styrningen förbättras, samtidigt som det blir lättare att utveckla och effektivisera tjänsterna på längre sikt.

- Coor har en dokumenterad kapacitet när det gäller att hantera stora integrerade FM-uppdrag av den här typen. Det finns inget annat servicebolag i Norden som har så många stora komplexa uppdrag som vi. Med Coor får Statoil en långsiktig samarbetspartner som de kan känna sig trygga och utvecklas med, säger Mikael Stöhr.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com.

För ytterligare information, kontakta:

Mikael Stöhr
Vd och koncernchef, Coor Service Management
+46 8 553 959 35
mikael.stohr@coor.com

AnnaCarin Grandin
Vd, Coor Service Management i Norge
+47 455 00 292
annacarin.grandin@coor.com

Åsvor Brynnel
Kommunikationschef, Coor Service Management
+46 8 553 954 04
asvor.brynnel@coor.com