Coor Industriservice levererar ställverk till LKAB

Coor Industriservice har fått förtroende att konstruera, tillverka och installera ett mellanspänningsställverk till LKAB i Malmberget.

LKAB är en internationell högteknologisk mineralkoncern, världsledande producent av förädlade järnmalmsprodukter för ståltillverkning. Koncernen omsätter cirka 30 miljarder kronor per år. LKAB har drygt 4 000 anställda i 14 länder.

Uppdraget innebär att Coor Industriservice ska leverera ett mellanspänningsställverk 20kV, till Vitåfors i Malmberget. Leveransen består av ett komplett ställverk i container, som till sin helhet monteras i Coors verkstäder i Finspång för att sedan transporteras upp till LKAB i Malmberget. Ställverket skall ingå i en ny, redundant matning tillsammans med andra containerställverk.

-  Vi är mycket glada för uppdraget. Vår förmåga att kunna ta ett helhetsåtagande samt vår bredd av spetskompetenser är vår styrka i det här uppdraget, säger Peter Johansson, Marknad och Affärsutveckling på Coor Industriservice.

Coor Industriservice installerar i egen regi och containern byggs av Grytek, en lokal samarbetspartner som är specialiserad på tillverkning av teknikcontainers.

Coor Industriservice har tidigare levererat ställverk till industrierna i närområdet.

Fakta om Coor Industriservice
Coor Industriservice är en av Sveriges ledande aktörer inom industriservice, med lång erfarenhet och stor kompetens anpassad för industrin. Vi utvecklar och levererar service och lösningar så att våra kunder ska få en säker och effektiv produktion.

Coor Industriservice fokuserar på underhåll. Tillsammans med våra kunder arbetar vi för att öka tillgängligheten i produktionsanläggningar inom många olika branscher. Vi planerar och driver även komplexa projekt inom till exempel mekanik, el och automation. Dessutom erbjuder vi specialisttjänster som till exempel analysservice, svetsning av unika rörsatser och komponentservice.

Coor Industriservice är en enhet i Coor Service Management som är Nordens ledande serviceleverantör. Läs mer på www.coor.se/Industriservice

 

För mer information kontakta:

Peter Johansson, Marknad och Affärsutveckling på Coor Industriservice
+46 122 83 319
peter.johansson2@coor.com

Marie-Louise Essbrant, Kommunikation på Coor Industriservice
+46 10 559 63 99
marie-louise.essbrant@coor.com