Coor levererar en driven lina till fordonstillverkare i Saudiarabien

Coor Industriservice har erhållit en order avseende en 120 meter lång kedjetransportör för lastbilsmontering inklusive visualiseringssystem för produktionsuppföljning.

Ordern består av en kedjedriven monteringslina med nio monteringsstationer och ett produktionsuppföljningssystem, s.k. Andon-system. Kedjetransportören är av typen "in-floor conveyor" och är nedsänkt i golvet. Kedjan drar flera hjulförsedda vagnar med upp till 12 meter långa objekt. Transporten mellan stationerna sker taktat på given taktsignal. Andon-systemet ger operatörerna möjlighet att påkalla hjälp för att få monteringsassistans. Aktuell produktionsstatus, kvarvarande stationstid och hjälpbehov visualiseras på monitorer utmed linan.

- Det är glädjande med ytterligare order på en av våra produkter för monteringsflöden, inklusive vårt visualiseringssystem. Installation och drifttagning beräknas vara klart i april 2015, säger Thomas Jakobsson, ansvarig projektledare på automationsavdelningen i Skövde.

Coor Industriservice har tidigare levererat IPV-utrustning, AGV-system och drivna linor till företag inom fordonsindustrin, i Sverige, USA, Brasilien, Ryssland, Frankrike, Japan, Thailand och Kina.

Automation inom Coor:
Coor konstruerar och implementerar specialanpassade automationslösningar inom montering, hantering, testning och bearbetning. Vi har en oberoende roll som säkerställer att vi alltid kan välja den bästa lösningen för varje kund. Våra specialister inom utveckling, konstruktion och tillverkning av produktionsutrustning arbetar nära kundernas projektorganisation för att skapa lösningar som möter företagens krav.

Coor Industriservice är en av Sveriges ledande aktörer, med lång erfarenhet och stor kompetens anpassad för industrin. Vi utvecklar och levererar service och lösningar som krävs för en säker och effektiv produktion.

Läs mer på www.coor.se/industriservice


För mer information kontakta:

Patrik Sahlberg, Enhetschef, Coor Industriservice
+46 500 91 71 55
patrik.sahlberg@coor.com

Marie-Louise Essbrant, Kommunikation, Coor Industriservice
+46 8 553 963 99
marie-louise.essbrant@coor.com