Coor erbjuder klimatsmarta möten

Coor är en av Nordens största serviceleverantörer med över hundra tjänster. En av dem är smarta konferensmöjligheter genom centralt belägna publika konferensanläggningar i Stockholm och Göteborg. I dessa anläggningar blir det nu möjligt att välja klimatkompenserade möten.

"Coor Konferens har centralt belägna mötes- och konferenslokaler i Stockholm och Göteborg. Att välja en konferensanläggning som är åtkomlig genom kollektivtrafik är ett bra miljöval i sig, men nu gör vi det också möjligt för våra gäster att klimatkompensera mötet fullt ut", säger Per Julin, affärsutvecklare på Coor Konferens.

Klimatkompensationen innebär att de koldioxidutsläpp som mötet ger upphov till, främst genom lokalens uppvärmning och förtäringen, kompenseras med åtgärder som leder till utsläppsreduktion. För att beräkna klimatpåverkan av ett möte använder Coor en schablonberäkning, som klimatkonsulten Tricorona Climate Partner har beräknat, och som ligger på 3 kronor per mötesdeltagare. Därtill erbjuder också Coor Konferens sina konferensgäster att välja en miljögåva istället för traditionella blommor, som ofta beställs som tillval vid en konferens.

"Vi har precis börjat erbjuda våra kunder denna möjlighet, så det är för tidigt att uttala sig om effekterna. Responsen har dock varit positiv så här långt. Klimatfrågan blir allt viktigare, både för företag och privatpersoner, och det känns roligt att kunna möta den ökande efterfrågan på klimatsmarta lösningar med konkreta åtgärder", säger Åsvor Brynnel, kommunikations- och hållbarhetschef på Coor.

Initialt stöds ett miljöprojekt som drivs av Tricorona Climate Partner i Ghana, och som ger familjer tillgång till energieffektiva och isolerade Gyapa-spisar. Dessa spisar reducerar bränslemängden och de farliga utsläppen, vilket gynnar klimatet, lokalinvånarna och miljön.

Relaterade länkar:
Boka konferens och läs mer om klimatkompenserade tjänster här på www.coorkonferens.se