Länsförsäkringar vinner priset Årets Miljöstjärna

I år går det prestigefulla priset till Länsförsäkringar för deras stora engagemang för miljövänliga servicetjänster. Årets Miljöstjärna delas ut till det företag eller offentlig verksamhet av Coors kunder som utmärker sig extra i arbetet med att uppnå mer långsiktigt hållbara servicetjänster.

För att premiera ett aktivt miljöarbete har Coor instiftat priset Årets Miljöstjärna. Priset delas ut till den kund i Sverige som utmärker sig i arbetet med att skapa mer långsiktigt hållbara servicetjänster. Till grund för utnämningen av Årets Miljöstjärna ligger en omfattande miljögranskning av de servicetjänster som Coor utför till sina kunder. Miljögranskningen har gjorts med hjälp av det egenutvecklade miljöverktyget Coor Green Services - den första heltäckande miljömärkningen inom servicesektorn.

- Länsförsäkringar har visat ett stort intresse för Coor Green Services och målet för 2015 var att nå guldnivå, säger AnnaCarin Grandin, vd för Coor i Sverige. Analys och arbete vidtogs för att nå målsättningen och under en relativt kort tid har Länsförsäkringar nått guldnivå. Ett imponerande arbete som gett resultat.

Priset Årets Miljöstjärna delades ut vid en prisceremoni den 4 april hos Länsförsäkringar AB. Priset består av en prissumma som vinnaren får skänka till valfri välgörenhetsorganisation. Länsförsäkringar har valt att pengarna ska gå till Vi-skogen.

Om Coor Green Services
Coor Green Services är ett utvärderingsverktyg som kartlägger servicetjänsternas miljöpåverkan. Tjänsterna utvärderas utifrån relevanta miljökriterier som är mer långtgående än vad lagstiftningen kräver. Miljömärkningen finns i två nivåer: silver och guld. Utvärderingsverktyget är dynamiskt, vilket innebär att verktyget anpassas till utvecklingen över tiden. Verktyget är unikt i sitt slag och gör Coor till det första servicebolaget i världen som har kopplat ett samlat grepp kring miljöfrågorna och erbjuder sina kunder en heltäckande miljömärkning.

Mer information, pressbilder etc. finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta

AnnaCarin Grandin     VD, Coor i Sverige +46 10 559  57 70            anna.carin.grandin@coor.com
Sofie Schough Kommunikationschef,   
Coor i Sverige
+46 10 559 59 83      sofie.schough@coor.com


  
Coor Service Management är Nordens ledande serviceleverantör, och erbjuder alla de service-tjänster som krävs för att företag och offentliga verksamheter ska fungera bra och effektivt. Vi kallar det intelligent service – SERVICE med IQ
Läs mer på www.coor.se.