UCC i Danmark satsar på ekologiskt matutbud med FOOD by Coor

Sund kost, ekologi och hållbarhet är nyckelorden i det danska universitetet UCC:s nya restaurangkoncept, som implementeras på Campus Nordsjälland samt det nybyggda Campus Carlsberg i Danmark. FOOD by Coor, som är Coors egna restaurangverksamhet, har valts som leverantör till restaurangerna, caféerna och studentcatering. Här har mer än 10 000 studerande och 1000 anställda har sin fasta plats.

I september 2016 samlar UCC sina program och kurser i Köpenhamnsområdet i den nybyggda stadsdelen Carlsberg City. Här kommer UCC:s 10 000 studenter inom bland annat pedagogik- och lärarutbildning att ha sin fasta plats i utpräglat akademiska miljöer med fokus på de senaste forskningsrönen och kompetensutveckling.

Flytten till de nya lokalerna ger UCC möjlighet att förankra ett flertal av de målsättningar som UCC har lagt fast, bland annat inom hållbarhet och ekologi. Ett av fokusområdena är deras nya restauranger, där det kommer att serveras nylagad och god mat baserad på lokala, ekologiska och säsongsbetonade råvaror. Till uppgiften har UCC valt FOOD by Coor.

-       Vi är mycket glada över samarbetet med FOOD by Coor. Jag är övertygad om att det är rätt samarbetspartner för UCC för att utveckla vårt matkoncept till studenter, personal och gäster. Detta eftersom de har ett tydligt och professionellt fokus på kvalitet och hållbarhet, och för att de har erfarenhet av den viktiga uppgiften att leverera ett varierat matutbud av hög kvalitet till många människor och i en helt ny byggnad, säger Anne Hasling Sørensen, resurschef på UCC.

Uppdraget för UCC blir det största restauranguppdraget för Coor i Danmark. Campus Carlsberg invigs officiellt den 2 September, men Coors uppdrag startar redan den 1 augusti, då 20 nya Coor-medarbetare ska förbereda och utveckla leveransen.

-       Jag är väldigt glad över detta uppdrag. Det var en perfekt matchning mellan UCC:s och Coors visioner och värden. Vi ska nu skräddarsy vår lösning till USS:s önskemål, och ser fram mot att starta detta uppdrag under augusti, säger Jørgen Utzon, vd för Coor i Danmark.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta

Jørgen Utzon, vd för Coor i Danmark, jorgen.utzon@coor.com, telefon +45 23 63 71 78

Åsvor Brynnel, kommunikations- och hållbarhetschef, asvor.brynnel@coor.com, telefon +46 10 559 54 04