Coor tecknar avtal med Platzer Fastigheter

Coor har tecknat ett tvåårigt avtal med Platzer Fastigheter AB. Avtalet innebär att Coor levererar teknisk och administrativ fastighetsförvaltning med tillhörande tjänster till Platzers nyligen förvärvade fastighetsbestånd i Göteborg Arendal och Torslanda.

Platzer är ett av Göteborgs största och ledande fastighetsbolag inom kommersiella fastigheter, främst kontor. I och med förvärvet av berörda fastigheter från AB Volvo kompletterar Platzer sin fastighetsportfölj med nya geografiska områden samt ett nytt segment i form av Logistik. Platzer äger och utvecklar fastigheter med en total yta om cirka 807.000 kvm. Avtalet är värt ca 30 MSEK per år.

– Vi är mycket glad över att kunna teckna detta avtal med Platzer för en fortsatt leverans av fastighetsförvaltning och underhåll på beståndet som förvärvades från AB Volvo. Vi hoppas kunna utveckla relationen med Platzer för fler framtida engagemang, säger Anders Palmquist, Kontraktschef och bitr. Affärsenhetschef på Coor i Sverige.

Uppdraget innebär teknisk och administrativ fastighetsförvaltning; tillsyn, skötsel, avhjälpande underhåll samt projekt och kompletterar övriga liknande leveranser i områdena. Leveransen omfattar 4 fastigheter med ca 50 byggnader med en totalyta på 367.000 kvm samt skötsel av utemiljö i områdena Arendal och Torslanda. Leveransen startar omgående. Största hyresgäster är bolag inom Volvokoncernen som hyr knappt 50 procent av ytan. Bland övriga hyresgäster märks bland annat DFDS, Plastal, Tibnor och Damco.

– Det ska bli spännande och utvecklande att köra igång vårt nya avtal med Coor som teknisk förvaltare i Arendal och Torslanda. Det har varit intensivt att få alla delar i avtalet på plats, men vi har löst det tillsammans och har fått en bra start på samarbetet, säger P-G Persson, VD Platzer Fastigheter.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta 

Anders Palmquist Bitr. Affärsenhetschef, Coor i Sverige
+46 10 559 61 69
anders.palmquist@coor.com

Sofie Schough Kommunikationschef, Coor i Sverige
+46 10-559 59 83
sofie.schough@coor.com

P-G Persson VD, Platzer Fastigheter
+46 31-631216
per-gunnar.persson@platzer.se