Miljön i fokus hos Coors kunder

De många små val vi gör varje dag är avgörande för vår miljö och vårt klimat. I syfte att hjälpa kunderna att minimera sin miljöpåverkan erbjuder Coor en omfattande årlig miljögranskning. De kunder som uppfyller förbestämda krav tilldelas silver- eller gulddiplom för sitt miljöengagemang.

Varje år genomför Coor en omfattande miljögranskning av verksamheten hos de kunder som anmäler intresse med hjälp av ett egenutvecklat, heltäckande miljöverktyg, Coor Green Services. Verktyget uppskattas av kunderna och är unikt i eftersom det täcker all den service som Coor levererar – inte bara enstaka produkter eller tjänster. Kunder som uppfyller förutbestämda krav tilldelas silver- eller gulddiplom, som är ett bevis på att merparten av servicetjänsterna i kundens kontor, fastighet eller anläggning utförs på ett miljövänligt sätt. Nu är resultatet av den miljögranskning som genomfördes 2016 fastställt. Totalt 76 siter granskades, varav 73 uppnådde silver- eller guldstandard (motsvarande 96 procent). De kunder och siter som uppnådde guldstandard listas nedan.

-       För sjunde året i rad genomförs miljögranskningen, och intresset från våra kunder är stort. I år ser vi ett ökat antal guldmärkningar. Det visar att våra kunder är ambitiösa och det är naturligtvis väldigt roligt. Coor Green Services är ett utmärkt verktyg för oss att tillsammans med våra kunder identifiera möjligheter till förbättring och därmed verka för en grönare miljö, säger Maria Eriksson, ansvarig för Coor Green Services på Coor.

Mer information om Coor Green Services finns på bolagets hemsida eller i denna korta film: https://www.youtube.com/watch?v=R5F0BxTGX1c

I Coor i Sverige delar man varje år ut utmärkelsen Årets Miljöstjärna till den kund som utmärkt sig speciellt i sitt miljöarbete. Priset delas ut vid en cermoni under andra kvartalet 2017.  

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta

Maria Eriksson, HSEQ Coor                                         +46 10 559 66 24            maria.eriksson3@coor.com

Åsvor Brynnel, Kommunikations- och hållbarhetsdirektör +46 10 559 54 04  asvor.brynnel@coor.com 

De kontor som uppnått Coor Green Services Guld 2016 är:

CGI, Karlstad             
DR,Köpenhamn
Ellevio,Karlstad
E.ON, Stockholm      
E.ON,Örebro
Ericsson,Borås
Ericsson,Fornebu
Ericsson,Jorvas
Ericsson,Karlskrona
Ericsson,Kumla
Ericsson,Köpenhamn
Ericson,Linköping
Ericsson,Luleå
Ericsson,Lund
Fisketorvet,Köpenhamn
Fortum,Karlstad
GN Store Nord A/S, Ballerup
IFS,Stockholm
Infinera,Stockholm
Länsförsäkringar,Stockholm
Microsoft,Lysaker
NCC,Solna
NCC,Umeå
Savonia,Kuopio
Skype,Stockholm
Statoil,Stockholm
Telia,Karlstad
Tieto,Skellefteå
Tieto,Sundsvall
Tieto,Umeå
Tieto,Östersund
Technopolis,Kuopio
Vasakronan,Regeringsg.,Stockholm
Vasakronan,KlaraZenit,Stockholm
WSP, Stockholm