Coor vinner pris för ”Best Startup Collaborator”

Priset delas ut av Ignite Sweden, som är ett "business matchmaking program" som Things Stockholm, Sting, SISP, Lead, Minc, Uminova och Vinnova ligger bakom.

Utmärkelsen gick till de företag som under året inlett samarbeten med fler än en startup.

-        Det är otroligt glädjande att stora företag som Coor har fått upp ögonen för Sveriges fantastiska tech-scen, säger Pär Hedberg, CEO Sting och initiativtagare till Ignite Sweden. Med över 15 års erfarenhet som inkubator för startups kan jag konstatera att startups som får första kund tidigt också skalar upp verksamheten mycket snabbare. Det Coor bidrar med är viktigt för Sverige.

-        På Coor är vi mycket hedrade och stolta över att få den här utmärkelsen. Startupsamhället är en väldigt viktig del av vårt övergripande innovationsekosystem och matchmakingprogrammet som Ignite Sweden tillhandahåller gör verkligen skillnad för oss. Det är ett bra initiativ som leds av fantastiska människor. Ett särskilt tack går till Stina Lantz, Linda Krondahl och resten av Ignite teamet, säger Fredrik Sandquist, Head of Group Innovation & Service Development, Coor.

-        Coor visar att det är möjligt att driva innovation genom startup-samarbeten. Det är svårt för stora företag att samarbeta med startups, de största hindren är ofta upphandlingsregler och skillnad i kultur. Det krävs både eldsjälar samt ett öppet och innovativt förhållningssätt för att det ska lyckas. Här är Coor en förebild för andra storföretag, och vi är väldigt glada över att ha med dem i Ignite, säger Stina Lantz, Projektledare för Ignite Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Sandquist, Head of Group Innovation & Service Development
Fredrik.Sandquist@coor.com eller +46 10 559 59 53 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige
sofie.schough@coor.com eller + 46 10 559 59 83