Coor tecknar nytt och utökat avtal med Uniper/OKG

Coor har tecknat nytt och utökat avtal med Uniper/OKG om leverans av servicetjänster till Unipers kontor i Malmö samt OKG i Oskarshamn. Avtalet har ett årligt värde på mellan 50-75MSEK och löper under tre år med möjlighet till förlängning.

Coor har levererat service till Uniper/OKG sedan årsskiftet 2017, nu tecknas ett nytt och utökat avtal med fler tjänster samt årligt revisionsunderhåll. Att affären varierar storleksmässigt mellan åren beror på de årliga revisionerna vars omfattning påverkas av de arbeten som ska utföras. Möjlighet till merförsäljning inom uppdraget finns.

Till Unipers kontor i Malmö kommer Coor att leverera receptions- och kontorsservice inklusive lokalvård. Till OKG i Oskarshamn ingår arbetsplatsservice, sanering, lokalvård, fastighetsservice, markarbeten samt externt avfall. Coor har ca 50 medarbetare i uppdraget. Vid de årliga revisionerna dubbleras personalstyrkan. 

- Vi är glada över det fortsatta förtroendet vi får av Uniper/OKG. Att det är ett kärnkraftverk och skyddsobjekt ställer speciella krav på oss som serviceleverantör. Under åren har vi byggt upp ett fint samarbete som borgar för en säker arbetsmiljö och hög kvalitet i leveransen, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Wikström, vd Coor i Sverige
magnus.wikstrom@coor.com eller +46 10 559 50 95

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige
sofie.schough@coor.com eller + 46 10 559 59 83

 

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens mest välmående och välfungerade arbetsmiljöer. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se