Coor elektrifierar fordonsflottan

Coor tar ett betydande steg mot målet att vara ett hållbart företag på riktigt genom elektrifiering av fordonsflottan. En fossilfri fordonsflotta är ett av flera viktiga initiativ för att minska verksamhetens utsläpp av CO2.  

Coor vill ta ett långtgående ansvar för sin verksamhet och för hur den påverkar människan, miljön och samhället. Av den anledningen har Coor beslutat att förbinda sig till Science Based Targets-initiativet (SBTi) för att sätta klimatmål i linje med att begränsa den globala temperaturhöjningen till 1,5 °. Kunder, medarbetare, ägare och andra intressenter ska känna sig trygga i att Coor bedriver sin verksamhet på ett professionellt, lönsamt, säkert och hållbart sätt över tid.

Ett första steg mot en helt fossilfri fordonsflotta är den elektrifiering av förmånsbilar som nu sker. I nästa steg ska Coor i Danmark, Sverige, Norge och Finland konkretisera hur vägen till en helt elektrifierad fordonsflotta ska genomföras.

– Elektrifieringen av Coors fordonsflotta är ett viktigt steg i vår ambition att avsevärt minska utsläpp av CO2. Det är en uppriktig och seriös signal till våra kunder och medarbetare att vi menar allvar i våra ambitioner att bli hållbara på riktigt, säger Kristina Olsson, hållbarhetschef Coor i Sverige.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kristina Olsson, hållbarhetschef Coor i Sverige 
kristina.olsson@coor.com eller 070 201 89 13

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige
sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se