Coor slutför förvärv av Veolia Technical Management

Den 19 juli 2021 meddelade Coor att bolaget tecknat avtal om förvärv av Veolia Technical Management. Affären har granskats och godkänts av konkurrensmyndigheten. Transaktionen genomfördes per den 30 september 2021.

– Det är med stor glädje jag välkomnar våra nya kollegor och kunder till Coor. Veolia Technical Management är en välskött verksamhet med högt tekniskt kunnande. De 250 medarbetare som från och med oktober blir en del av Coor förstärker vårt erbjudande inom tekniskt fastighetsunderhåll och projekt. Tillsammans kommer vi att bli en mer komplett leverantör av fastighetsservice med stor expertis och lång erfarenhet, säger Magnus Wikström, VD Coor i Sverige.

– Genom förvärvet av Veolia Technical Management breddar vi oss inom fastighetsservice och kan erbjuda både våra befintliga samt nya kunder riktigt vassa tekniska lösningar och leveranser. Vi kan dessutom dra nytta av såväl våra likheter som olikheter och leverera hållbara lösningar inom en rad olika kompetensområden, där 1+1 blir 3. Vi är på en spännande resa framåt, kommenterar tf Affärsenhetschef Jakob Faergemann.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Wikström, vd Coor i Sverige  
magnus.wikstrom@coor.com eller 010 559 50 95

Sofie Schough, kommunikationschef Coor i Sverige
sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

 

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst. Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars. 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se