Coor tecknar nytt avtal med Sandvik Materials Technology

Coor har tecknat nytt avtal med industrikoncernen Sandvik Materials Technology om leverans av IFM-tjänster till bolagets anläggningar i Sandviken. Avtalet, som träder i kraft den 1 januari 2022, löper under tre år med möjlighet till fyra års förlängning.

Sandvik Materials Technology är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. Sedan 2009 har Coor ansvarat för att utföra, samordna och utveckla ett stort antal integrerade servicetjänster inom bolagets industriområde i Sandviken. Det nya avtalet, abonnemangs- och uppdragsvolym sammantaget, är värt ca 120 MSEK på årsbasis.

Coors leverans inkluderar fastighetstjänster samt arbetsplaststjänster så som reception, post, växeltelefoni, vaktmästeri, flyttservice och lokalvård. Bevakning utförs av Coors helägda dotterbolag Addici Security.

Samarbetet med Sandvik är mycket viktigt för Coor och vi är glada över det fortsatta förtroendet. Det nya avtalets längd borgar för god långsiktig utveckling av leveransen med ambitionen att sänka totalkostnaden för IFM, minska antalet fel i anläggningen samt sänka den totala klimatkompenserade energiförbrukningen, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Wikström, vd Coor i Sverige, magnus.wikstrom@coor.com eller +46 10 559 59 95

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige, sofie.schough@coor.com eller + 46 10 559 59 83

 

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se