Coor vinner nytt fastighetsuppdrag åt Micasa

Coor tar över driften av Micasas fastigheter i södra Stockholmsområdet. Tjänster som ingår är främst inom fastighetsteknik och säkerhet, samt fastighetsförvaltning och verksamhetsledning. Uppdraget löper på fyra år.

Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Det nya uppdraget innebär att Coor kommer att agera som Micasas fastighetsdriftsorganisation och ta ansvar för drift av fastigheterna i södra Stockholm samt två fastigheter i Nynäshamn. Uppdraget beräknas vara värt ca 30 MSEK per år inklusive Coors estimat för årliga rörliga projektvolymer.

- På Coor är vi mycket glada över förtroendet vi får av Micasa. Coors förmåga att leverera en proaktiv drift där vi, förutom att genomföra beskrivna driftåtgärder, även arbetar aktivt med analys av driften och föreslår förbättringar har varit en viktig pusselbit i att vinna uppdraget, kommenterar Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Wikström, vd Coor i Sverige 
magnus.wikstrom@coor.com eller 010 559 50 95

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige 
sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83


Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagar-myndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se