Coor i nytt avtal med Göteborgs Hamn

Coor tecknar nytt avtal med Göteborgs Hamn om leverans av fastighetsservice och lokalvård till ett 40-tal byggnader i både inner- och ytterhamnsområdena i Göteborg.

 

Uppdraget omfattar ledning, samordning och utförande av fastighetsdrift, städtjänster och delar av underhållet av Göteborgs Hamns byggnader samt tillhörande skötsel av utemiljön. Beståndet uppgår till ett 40-tal byggnader med varierande ålder och avsedda för olika ändamål, fördelade i både inner- och ytterhamnsområdena i Göteborg. Avtalet gäller från 1 november i år och löper initialt på fyra år med möjlighet till förlängning.

 

 

-          Göteborgs Hamn är Nordens viktigaste hamn och vi är stolta över att ha vunnit upphandlingen som ny samarbetspartner. Coor har gedigen erfarenhet av att sköta driften av samhällskritiska objekt och det här uppdraget bekräftar vår förmåga. Vårt fokus blir att bygga en långsiktig relation med Göteborgs Hamn baserad på effektiv samordning och högkvalitativa tjänster, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Magnus Wikström, vd Coor i Sverige 
magnus.wikstrom@coor.com eller 010 559 50 95

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige 
sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

 

 

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens mest välmående och välfungerade arbetsmiljöer. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, Danska Byggnadsstyrelsen, DNV-GL, DSB, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, ”Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten”, PostNord, Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se