Coor tecknar nytt IFM-uppdrag med Skanska

Coor blir ny IFM-leverantör åt Skanska i Stockholm, Göteborg och Malmö med start den 1 juni 2022. Tjänster som ingår är bland annat lokalvård, restaurang, arbetsplatsservice och bevakning.

Skanska är ett av världens ledande bygg- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Coor Service Management bildades 1998, då som en del av Skanskakoncernen. Sedan dess har bolaget utvecklats till Nordens ledande facility management-bolag.

 

Coors nya uppdrag för Skanska är en IFM-leverans med fokus på att utveckla hållbara IFM-tjänster som ökar effektiviteten och minskar resursutnyttjandet för att bidra till en hållbar serviceleverans.

 

– Coor har sitt ursprung inom Skanska-koncernen för drygt 20 år sedan och det är väldigt inspirerande att återknyta bekantskapen och tillsammans utveckla servicen till Skanskas medarbetare och kunder vid de större kontoren. Vi ser fram emot att erbjuda en flexibel leverans med stort fokus på hållbarhet och innovation, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

 

Uppdraget löper i tre år med möjlighet till förlängning och har ett värde av ca 105 MSEK.För ytterligare information, vänligen kontakta:


Magnus Wikström, vd Coor i Sverige 

magnus.wikstrom@coor.com eller 010 559 50 95

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

 

 

 

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen,

Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se