Coor vinner stort lokalvårdsuppdrag åt Göteborgs stad

Från den 1 maj 2022 tar Coor över ansvaret för den dagliga lokalvården i två av fyra geografiska områden inom Göteborgs stad. Uppdragen löper på fyra år och beräknas omsätta 80 MSEK på årsbasis.

Coors nya uppdrag för Göteborgs stad avser städning av kommunens samtliga lokaler i nordöstra Göteborg samt på Hisingen med verksamheter såsom skola, boende, kontor, konferensanläggningar, kulturverksamheter samt idrottsanläggningar. Coor kommer även att utföra flyttstädning, storstädning, golvvård, cupstädning, skötsel av kaffemaskiner, sanering samt fönsterputs.

 

-          Det här är ett viktigt uppdrag för Coor som ytterligare befäster vår position som en rikstäckande leverantör av högkvalitativ lokalvård. Initialt behöver vi över 150 nya medarbetare till leveransen och vi räknar med att uppdraget kommer att växa i takt med att staden växer och utvecklas, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.För ytterligare information, vänligen kontakta:


Magnus Wikström, vd Coor i Sverige 
magnus.wikstrom@coor.com eller 010 559 50 95

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

 

 

 

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se