Coor i nytt IFM uppdrag för Alstom

Coor har tecknat avtal om leverans av IFM-tjänster till Alstoms kontor, depåer och produktionssiter i Sverige. Uppdraget startar den 1 mars och sträcker sig över en period om tre år. Uppdragsvärdet beräknas till ca 17 MSEK på årsbasis.

Alstom är den största aktören på den svenska järnvägsmarknaden med över 1.000 levererade tåg. Företaget är ledande inom signalsystem och levererar också det nya nationella trafikledningssystemet till Trafikverket.

Det nya IFM-avtalet innebär att Coor kommer att leverera arbetsplatsservice till Alstoms kontor, depåer och produktionssiter på åtta orter runt om i Sverige. Tjänster som inkluderas är bland annat lokalvård, avfallshantering arbetsplatstjänster, vending, skadedjursanering och snöröjning. Coor matchar Alstoms lokalisering runt om i Sverige väl, från Hässleholm i söder till Luleå i norr med den största leveransen i Västerås.

”Vi är tacksamma över förtroendet vi får av Alstom. Coor är en stark IFM-leverantörer i Norden och vi kommer att ta oss an uppdraget med stort engagemang och hög professionalism. Genom de tjänsteleveranser vi redan har närbelägna Alstoms siter är jag säker på att vi kommer att kunna leverera en riktigt bra service redan från dag ett”, kommenterar Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Wikström, vd, Coor i Sverige

magnus.wikstrom@coor.com eller 010 559 50 95

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

Om Coor 
Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom fastighetsservice, arbetsplatsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst. 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, DNV-GL, Ericsson, Equinor, ICA, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Vasakronan och Volvo Cars. 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se