Coor tecknar restaurangavtal med Oskarshamns Kärnkraftverk

Coor tecknar nytt avtal med Oskarshamns Kärnkraftverk (OKG) gällande tjänster inom restaurang, mat och dryck. Det nya avtalet träder i kraft 1 januari 2024.  Coor räknar med en omsättning på ca 16 MSEK för försäljning av mat och dryck på OKG.  

Coor levererar sedan tidigare tjänster till OKG inom sanering, lokalvård, transporter, fastighetsskötsel, utemiljö, internservice/flyttar med mera. Med det nya avtalet breddas uppdraget till att inkludera drift av personalrestaurang och gästmatsal samt kiosker, catering, kaffe, vatten, frukt och varumaskiner.

         OKG är en stor anläggning med höga säkerhetskrav och därför är det viktigt med en välfungerande leverans av mat och dryck inom området. Det nya avtalet innebär att vi kan skapa synergier med befintlig leverans och därmed få ut de fulla fördelarna med ett komplett IFM-upplägg – en stor fördel för OKG. Coor har sedan tidigare erfarenhet av de årliga revisionerna då området bemannas upp med ytterligare 80-100 personer under 1-2 månader, en erfarenhet som kommer väl till pass även i restaurangverksamheten, kommenterar Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Wikström, vd Coor i Sverige 

magnus.wikstrom@coor.com eller 010-559 50 95

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010-559 59 83

 

Om Coor
Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom fastighetsservice, arbetsplatsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst. 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, DNV, Equinor, ICA, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Alleima, SAS, Telia Company, Vasakronan och Volvo Cars. 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se