Coor utsett till ett av Sveriges mest jämställda företag

Coor kommer på andra plats i årets SHE Index powered by EY och behåller därmed platsen som ett av Sveriges mest jämställda företag.

SHE Index powered by EY är ett verktyg för att kartlägga och hjälpa företag med deras jämställdhetsarbete. Företag deltar frivilligt i tjänsten och genom att svara på frågor inom sex olika kategorier beräknas ett individuellt index för de deltagande företagen. I indexet utvärderas även företagens aktiva arbete med mångfald och inkludering.

I mätningen för 2023 landar Coor på 93 av totalt 100 möjliga poäng. Det betyder att Coor hamnar på andraplatsen i Sverige.

”Vi är stolta över att behålla vår plats i toppen som ett av Sveriges mest jämställda företag. Arbetet med jämställdhet och inkludering ligger högt på Coors agenda och att vi kommer så högt i EY:s ranking visar att vi gör rätt saker. På Coor ska alla medarbetare ges samma möjligheter, det får vi aldrig släppa fokus på”, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Wikström, vd, Coor i Sverige

magnus.wikstrom@coor.com eller 010 559 50 95

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

 

 

Om Coor

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom fastighetsservice, arbetsplatsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, DNV, Ericsson, Equinor, ICA, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se