Coor tecknar nytt IFM-avtal med Sweco

Coor tecknar nytt IFM-avtal med arkitektur- och teknikkonsultbolaget Sweco. Det nya avtalet träder i kraft 1 maj 2024 och gäller i 5 år med möjlighet till förlängning. Uppdraget förväntas omsätta cirka 85 MSEK per år.  

Sweco är ett av Sveriges ledande arkitektur- och teknikkonsultbolag med inriktning mot anläggnings- och byggnadskonstruktion, installationsteknik, arkitektur, infrastruktur, energi och miljö. Swecos drygt 6 500 medarbetare i Sverige finns på cirka 50 orter runt om i landet.

Coors nya avtal är ett IFM-uppdrag som omfattar lokalvård, café, kaffe samt arbetsplatstjänster så som reception, post och säkerhet till samtliga Swecos kontor i landet från Kiruna i norr till Malmö i söder. Uppdraget är en högserviceleverans där Coors fokus kommer att vara på serviceupplevelse och hållbarhet. Coor räknar med att engagera 75 personer i det nya uppdraget.

         Vi är glada över förtroendet vi får av Sweco. Coor ser fram emot att vara den partner som håller i utvecklingen av uppdraget där IFM-upplägget borgar för effektiv och god samordning av leveransen över hela landet. Sweco och Coor delar höga hållbarhetsambitioner och det kommer att genomsyra samarbetet och hela leveransen, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.
 

         Som stor arbetsgivare behöver vi ständigt utveckla, uppdatera och anpassa våra arbetsplatser utifrån nya behov och med hållbarhet i fokus. Swecos arbetsplatsvision lyfter bland annat kontorens betydelse i att säkra att Sweco står för den bästa tiden i våra yrkesliv. Med Coors heltäckande erbjudande, kompetens inom hållbarhet och förändringsledning, kommer vi ha rätt förutsättningar. Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla vår kontorsservice tillsammans med dem, i linje med Sweco Sveriges arbetsplatsvision, säger Hanna Wallstedt, COO Sweco Sverige.  

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Wikström, vd Coor i Sverige 

magnus.wikstrom@coor.com eller 010-559 50 95

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010-559 59 83

 

Om Coor
Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom fastighetsservice, arbetsplatsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst. 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, DNV, Equinor, ICA, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Alleima, SAS, Telia Company, Vasakronan och Volvo Cars. 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se