Smarta kontorslösningar och servicetjänster

Att skapa en attraktiv, hållbar och välmående arbetsplats som är optimerad för framtidens behov är mer aktuellt än någonsin. För att lyckas behöver vi se helheten och kombinera modern design med framtidens lösningar, servicetjänster och riktigt smart teknik.

Läs vår nya rapport

Coor tar ett helhetsgrepp om framtidens arbetsplats

Många företag är osäkra kring strategiska vägval för deras resa mot framtidens arbetsplatser och kontor. Våra arbetsplatsstrateger ser att en del väljer den enkla vägen och kallar det för en ”hybridlösning”. Vi står inför ett skifte där arbetsgivarna behöver komma närmare sina medarbetare och lära känna dem bättre för att förstå vad de faktiskt behöver och värderar. Arbetsplatsen behöver erbjuda upplevelser och tjänster som gör medarbetarna produktiva och effektiva. Servicen ska också skapa trivsel hos de anställda och göra deras liv enklare och mer hälsosamt.

Coor tar helhetsgreppet kring framtidens hybrida arbetsplatser och erbjuder allt från strategier till smarta tjänster och framtidens service.

Strategisk arbetsplatsutveckling

Coor erbjuder strategisk rådgivning för attraktiva arbetsplatser. Vi har framgångsrikt hjälpt ett stort antal kunder, både inom offentlig och privat sektor, med att utveckla, förbättra och optimera just deras kontor. Våra experter formar framtidens arbetsplatser.

Arbetsplatsstrategerna har lång och bred erfarenhet. De stöttar med allt från arbetsplatsstrategier och förändringsledning till olika typer av smarta servicetjänster och nya serviceroller som gör det nya arbetslivet enklare, mer välmående, innovativt och hållbart. Coor hjälper även till med inspiration, förstudier, analyser, ytoptimering, dimensionering, förändringsledning, projektledning, förvaltning och styrning. Allt som framtidssäkrar era arbetsplatser!

Läs mer här ➝


Exempel på

Smarta kontorslösningar

Coor SmartDelivery – en hybrid posthantering
En traditionell postlösning är inte längre optimal för framtidens kontor. Vi har en spårbar logistiklösning för post, paket och gods med flexibel och trygg leverans - till hemmakontor, till landstället eller kontoret? Allt är möjligt.

Coor SmartClimate – för trygghet och effektivitet
Pandemin har lyft hygien och hälsa högt upp på agendan. Ett bättre  inomhusklimat ger tryggare medarbetare, mer välmående arbetsplatser och därmed ökad produktivitet. Vi erbjuder bland annat luftrenare, virushämmare och sensorer som mäter koldioxid och temperatur.

Coor SmartSpaces – optimerar det flexibla kontoret
Med hjälp av sensorer och digitala mätare får du realtidsinformation om beläggningsgrad och kan optimera och utveckla nyttjandet av ytor med hjälp av databaserade beslut. 

Coor My Workplace –  mobilapp som förenklar vardagen
Med all arbetsplatsinformation i en smart app i telefonen underlättar vi både vardag och arbetsliv. Här går det att exempelvis att beställa mat, se lediga kontorsplatser och boka konferensrum.

Coor SmartAmbience – stämningsfull musik
Musik i bakgrunden ger en bra atmosfär och påverkar intrycket av er arbetsplats. Med rätt musik för olika miljöer skapas fokus, trivsel och trygghet. 

Coor SmartEnergy – energieffektiviserar det moderna kontoret
Det ökade distansarbete har lett till en ojämn kontorsbeläggning. SmartEnergy är en effektiv tjänst som samlar in, analyserar och optimerar kontorets energianvändning. Systemet ger detaljerad, datadriven övervakning av den totala energisituationen i realtid.

Coor SmartLighting – rätt ljus ökar välbefinnandet
Rätt belysning har en direkt positiv inverkan på den mentala och fysiska hälsan. Genom att simulera dagsljus kan SmartLighting påverka bland annat melatoninhalterna i kroppen vilket i sin tur ger bättre nattsömn, ökat välmående, produktivitet och kreativitet hos medarbetarna.

Exempel på

Moderna serviceroller

Community & Wellbeing Manager
Sociala aktiviteter på kontoret blir allt viktigare när vi inte ses lika ofta. Servicerollen stärker företags- och kontorskulturen genom att ordna aktiviteter och event som bygger gemenskap och ökar sammanhållningen.

Concierge Manager 
För framtidens kontor är det viktig att förenkla medarbetarnas vardag. De kan få hjälp med serviceärenden som till exempel kemtvätt, hemstädning, cykelmek och bilvård... allt som underlättar arbetslivet.

Barista
En utbildad barista bereder ett lyxigt nygjort kaffe med olika bryggmetoder direkt på ert kontor på tider ni önskar. Smaken, doften och känslan av lyx ökar välbefinnandet, glädjen och trivseln för er persona - vardagslyx helt enkelt!

Hygien- och trivselvärd
Trygghet på arbetsplatsen är idag starkt kopplat till städning och lokalvård. Coors hygienvärdar ökar trygghet och trivsel genom sin synlighet och fokus på osynlig smuts. Trivselvärden kan också utföra många andra serviceuppgifter på kontoret vilket skapar ytterligare trivsel, ordning och reda.

Hållbarhetsvärd
Rollen ansvarar för att säkerställa att kontoret alltid är så hållbart som möjligt. I ansvaret ingår exempelvis inspirerande skyltar och moduler för avfallshantering, interna utbildningar, hållbarhetsevents, visualisera KPI:er och hjälper er att välja material till arbetsplatsen som lätt kan renoveras, återanvändas eller återvinnas.
The Workplace Revolution

Kontor i framtiden behöver vara så mycket mer än bara en arbetsplats. Det ska vara lockande att komma dit, en upplevelse att vara där och längtan tillbaka ska vara stor.

Strategier för arbetsplatser

Coors arbetsplatsstrateger omvandlar kontoret till en attraktiv och inspirerande arbetsplats att finnas på – för medarbetare och besökare!

Coors nya huvudkontor

Vi står själv inför utmaningen att förverkliga framtidens arbetsplats – på vårt eget huvudkontor. Medarbetarnas behov får fullt fokus!

Insikter och erfarenheter

Använd vår kunskap och kompetens för att skapa era egna attraktiva arbetsplatser utifrån era medarbetares behov och önskemål.


Revolutionen börjar med Coor

Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss och pratar mer om era medarbetares behov, arbetsplatsens förutsättningar och hur våra lösningar passar er.

Kajsa Högdahl

Affärsutvecklingschef

Oscar Stjernborg

Coor Advisory