Kundcase

Tietoevry

Att främja kreativt nätverkande och samarbete samt att skapa Nordens största Tech Hub var målet när det tio våningar höga Tietoevry-­kontoret i Solna byggdes. Coor har varit servicepartner till Tietoevery ända sedan 2001 och levererat arbetsplatsservice, lokalvård, mat & dryck, konferens och rådgivning.

Nyligen utnämndes kontoret till Årets Bygge 2023.

”Alla älskar vår dynamiska mötesplats”

Redan när man kliver in i den luftiga arkitektoniskt hyllade fastigheten i Arenastaden i Solna utanför Stockholm känner man att här kommer man att trivas. Högt i tak, fantastisk belysning, gott om gröna växter, ett oändligt utbud av mysiga sittplatser, en kaffebar och skön musik i högtalarna skapar en lockande lyxhotell-känsla. Här utgör tre våningsplan en inbjudande, zonbaserad coworking-arena som inte bara är hem för 2 000 medarbetare, utan även för kunder, leverantörer och studenter. 

Det var vid fusionen av två av Nordens största it-företag, Tieto och Evry, som tanken föddes att bygga ett stort flaggskeppskontor.

– Vi vill samla medarbetarna för att skapa synergier, och har därför som strategi att endast ha ett kontor per stad, förklarar Carina Wide, Head of Facilities på Tietoevry.

Inför bygget var utgångspunkten att sätta hållbarhet och medarbetarnas behov i fokus.

– Vi har utgått helt utifrån medarbetarna och tagit fram konceptet baserat på individens unika behov för stunden eller dagen.

Arkitektbyrån Strategisk Arkitektur, som även stått för koncept och inredning, tog fram ett 22 000 kvadratmeter zonbaserat kontor som ska fungera som en flexibel arbetsmiljö och harmonisk hemvist för de 2 000 medarbetarna.

– Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat och därför har vi tagit hänsyn till miljön in i minsta lilla detalj. Bland annat är kontoret BREEAM*-certifierat och har inretts till 80 procent av återanvända möbler från de fem kontor vi nu slagit ihop till ett, säger Carina Wide.

I maj 2022 stod drömbygget klart. Två ljusgårdar, högt i tak och mycket ljusinsläpp i kombination med nordiska möbler i en harmonisk färgskala bidrar till en härlig känsla.

– Tanken var att skapa mycket yta för kunder och partners. Vi har långa projekt och behöver ibland möjlighet att kunna arbeta i veckor eller månader tillsammans med kunder, och det kan man göra i vår camp-yta, där man kan boka konferensrum en längre tid, förklarar Carina Wide, som varit ansvarig för projektet under den drygt två år långa byggprocessen.

Kontoret gör det möjligt för varje individ att styra sin arbetsvecka i en arbetsmiljö som är specialanpassad till bolagets hybrida arbetssätt.

– Alla medarbetare får jobba fritt när, hur och var de vill, så länge det är i linje med de åtaganden vi har för våra kunder, förklarar Carina Wide.

Tanken är att kontoret ska vara en förlängning av hemmet, därför finns sköna inbjudande hängytor, takterrasser med vidsträckt utsikt och en härlig ”lekyta” med allt från pingis och biljard till bräd- och flipperspel, där man kan umgås med arbetskompisar både dag- och kvällstid. Kontoret har också en egen yogastudio, café och restaurangen The Kitchen Club som drivs av Coor, samt en simhall. För träningssugna finns gymmöjligheter på närliggande Mall of Scandinavia och hurtiga medarbetare kan nyttja de 400 cykelplatserna och även serva sin cykel i cykelvårdsrummet. Det egna parkeringshuset bredvid huvudkontoret står snart klart. På kontoret finns till och med en flygel att spela på för den som vill koppla av med lite pianomusik.

Kontorskonceptet är baserat på Tietoevrys 6C-koncept – olika zoner för Concentration, Collaboration, Communication, ChillOut, Camp och Customer – med mysiga lounger och arbetsrum, samt fräscha kaffestationer där det bjuds på såväl cappuccino som frukt. I communication-zonen ligger fokus på bra akustik och skärmar för teamsmöten, medan de tysta concentration-zonerna är vigda åt fokuserat enskilt arbete. Här finns flex-seating ”for real”, inte ens ledningsgruppen har dedikerade sittplatser.

– Många företag har en tanke om att team behöver sitta tillsammans, men de olika individerna i teamen har inte alltid samma behov för sin arbetsplats. Tietoevry 6C-konceptet utgår från individernas enskilda behov, säger Carina Wide.

De fria sittplatserna ger individen möjlighet att välja mellan mysiga soffhörnor, de 1 000 ergonomiska höj- och sänkbara arbetsplatserna, höga ståbord, pilatesbollar att sitta på eller deskbikes för de som vill röra på sig på arbetstid, blandat med så kallade ”touch down-platser” vid ståbord med laddningsmöjligheter.

– De flesta av de 220 konferensrummen är bokningsbara, men vi har också varit generösa med mindre drop-in rum för fokusarbete, säger Carina Wide.

Många undersökningar har de senaste åren slagit fast att de som har familj uppskattar friheten att jobba hemifrån eftersom det förenklar livspusslet på hemmaplan, medan den yngre generationen, som ofta bor mindre, vill vara mer på kontoret och behöver närhet till mentorer, chefer och kollegor för att komma in i företagskulturen. 

Ett uttalat mål var att få den fysiska och digitala miljön att samspela på bästa sätt. Därför är tekniken i huset top notch, men samtidigt mycket användarvänlig.

– Vi har enbart USB-C-uttag och man behöver bara koppla upp sin laptop i konferensrummen för att video- och ljudsystem ska dra i gång automatiskt.

Enligt Carina är den största fördelen med de stora ytorna att även kunder och partners kan sitta här. Nordens största Tech Hub välkomnar också studenter och det är inte ovanligt att andra stora företag ordnar events i huset. 

– Vi har verkligen lyckats skapat ett kreativt kontor och en dynamisk mötesplats anpassad för alla unika behov, säger Carina Wide.


Vill ni också ha hjälp att skapa framtidens arbetsplats?

Coor finns på tusentals arbetsplatser runt om i Norden. Det gör oss till experter på dagens och morgondagens arbetsliv. Vi stöttar din verksamhet i skapandet av ett smart, tryggt och hållbart arbetsliv.

Ta kontakt med oss redan idag.

Josefine
Mordenfeld

Coor Advisory

Vill du jobba hos Coor?

Är det dags för ett nytt jobb med en trygg anställning? Se våra lediga tjänster och sök jobb på framtidens arbetsplats.

Sök jobb

GDPR
Läs Coors data- och sekretesspolicy.

Integritetspolicy

Vi har uppdaterat vår sekretesspolicy för att underlätta för dig att förstå vilken information vi samlar in och varför vi samlar in den. Vi har gjort dessa uppdateringar eftersom nya datasäkerhetsbestämmelser (GDPR) trädde i kraft den 25 maj 2018 i Europeiska unionen.

Samtycke till behandlingen av personuppgifter
Personuppgifterna vi samlar är data som tillhandahålls av dig när du fyller i ett kontaktformulär eller prenumerationsformulär på Coors webbplatser. Det är ditt fullständiga namn, din e-postadress och ditt telefonnummer eller postadress (om det finns).

Vad är ändamålet med behandlingen av dina personuppgifter?
Dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna skicka marknadsförings- och kommunikationsmaterial såsom pressmeddelanden, nyheter, trender, inbjudningar till evenemang och nyhetsbrev till dig. Vi använder också personlig information för att kontakta dig personligen om du har fyllt i ett kontaktformulär.

Vad är den lagliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter?
Behandlingen av dina personuppgifter grundas på att du har samtyckt till behandlingen. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att maila oss på info@coor.com

Information om behandlingen av dina personuppgifter
Vi har genomfört lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot bland annat förlust eller olaglig tillgång. Antalet personer med tillgång till dina personuppgifter är begränsade. Endast personer som är associerade med den Coor-webbplats du besökt med som behöver behandla dina personuppgifter i enlighet med ovanstående syften kommer att ha tillgång till dina personuppgifter.

Vi kan också dela dina personuppgifter med andra koncernföretag och leverantörer och affärspartners som utför tjänster på våra vägnar (till exempel servicetekniker från olika leverantörer, till exempel vid felmeddelande om en kaffemaskin).

Dina personuppgifter kan överföras till ett tredjeland, det vill säga ett land utanför EU / EES, i samband med Coors användning av de molnbaserade tjänsterna Office 365 som tillhandahålls av Microsoft Ireland Operations Limited ("Microsoft").

När Microsoft tillhandahåller Office 365-tjänster, hanterar Microsoft kunddata (till exempel e-post, filer) i datacentraler inom EU (för närvarande: Dublin (Irland) och Amsterdam (Nederländerna). Men som en integrerad del av levererar Office 365-tjänsterna, kan vissa begränsade personuppgifter också behandlas i tredjeländer (för närvarande är sådana andra uppgifter huvudsakligen bearbetade i USA och i Kanada). Microsoft har engagerat underleverantörer för sådan databehandling utanför EU och EES.

För att uppfylla tillämpliga dataskyddskrav har Coor genomfört ett databehandlingsavtal med Microsoft och dessutom ingått standardavtalsklausuler ("EU-modellklausuler") med Microsoft. Alla Microsoft-underleverantörer som behandlar personuppgifter i samband med Office 365-tjänsterna är engagerade av Microsoft i enlighet med artikel 11 i EU-modellklausuler.

Dina personuppgifter som används för serviceförfrågningar sparas tills vi inte längre behöver det för att kunna uppfylla din förfrågan.

Dina rättigheter
Du har rätt att veta vilken av dina personuppgifter som behandlas om dig och att be om en kopia av sådan information. Du har rätt till rättelse av felaktiga personuppgifter om dig och i vissa fall begära radering av dina personuppgifter (till exempel om du tar tillbaka ditt samtycke). Dessutom har du rätt att invända mot viss behandling av dina personuppgifter och begära begränsning av behandlingen av dina personuppgifter. Observera att begränsning eller borttagning kan leda till att vi inte kan uppfylla våra åtaganden. Du har också rätt att ta emot personuppgifterna om dig i maskinläsbart format samt att skicka dessa data till en annan datakontrollant.

Om du har några invändningar eller klagomål med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att anmäla detta till Säkerhetsverket som är tillsynsmyndighet för vår behandling av personuppgifter.

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter om dig, är du välkommen att kontakta oss på info@coor.com.

 Mer inspiration

Läs fler kundcase