Lokalvård

Innovation inom lokalvård – från moderna moppar till smarta städrobotar

Coor är en proaktiv servicepartner och arbetar aktivt med att utvärdera nya metoder, teknologier och trender inom städbranschen. Vi ska alltid ligga i framkant och kunna erbjuda de allra bästa lösningarna.

Kontakta oss
Städmaskin och kvinna som dammsuger | Coor

Vi förstår att

Utveckling och teknik förändrar branschen

Lokalvårdsmetoder, kemikalier, material, tekniska lösningar och städrobotar utvecklas idag snabbt. Lokalvården påverkas av den tekniska utvecklingen i samhället och nya verktyg och lösningar introduceras ständigt på marknaden.

Smarta städrobotar, sensorer och samarbetande maskiner är idag en naturlig del i lokalvårdsbranschen och man städar alltmer utan kemikalier.

Coor har lösningen

Vi driver utvecklingen med smarta innovationer

Coor har ett stort fokus på innovation och utveckling, inte minst baserad på ny teknik. Den digitala utvecklingen har inneburit att tekniska lösningar är så tillgängliga och billiga att de kan användas inom flera områden.

För lokalvård använder vi marknadens modernaste system för uppföljning och kontroll. Vi testar löpande nya robotar och städmaskiner, och sensorer blir allt vanligare för att kontrollera vitt skilda saker, till exempel mäta luftpartiklar eller signalera när det behöver fyllas på toalettpapper.

Service i framkant

Städrobotar – en snabbt växande trend

Robotar för lokalvård är självgående maskiner som exempelvis sköter golvrengöring av större ytor och korridorer. Att använda städrobotar innebär en rad olika praktiska fördelar för företag såväl som personal; från ökad produktivitet och välbefinnande för lokalvårdare, till minskad risk för olyckor.

Av sin natur är städrobotar byggda för att fungera närsomhelst, varsomhelst och de behöver aldrig vila. De tar hand om slitsamma eller repetitiva sysslor (som att dammsuga eller skura golv) och frigör tid som städteamet kan lägga på viktigare uppgifter. Ny teknik gör att städrobotarna kan lära sig utföra uppgifter på egen hand; en stor robot kan utföra hela arbetet eller flera mindre maskiner hjälps åt för att täcka en större yta. Det sparar tid, och om en av robotarna går sönder kan de andra täcka upp och slutföra arbetet.

Coor är stolta över att vara ett av de servicebolag som är först med att testa och lansera nya städrobotar av alla typer, från industriella robotdammsugare, till smarta robotskurmaskiner. Städrobotar är en viktig och varaktig del av framtidens lokalvård.

Vi tar helhetsansvar

Fler exempel på innovationer inom våra lokalvårdsleveranser:

Bioteknik

Bioteknik kan till exempel innebära rengöring med hjälp av bakterier som bryter ner fett och därför lämpar sig bra i restaurangkök. Andra bakterier äter ammoniak och tar bort dålig lukt i badrum.

Det kan också handla om att mäta mängden organisk smuts. Höga värden indikerar en grogrund för bakteriell tillväxt, vilket är viktigt att undvika i till exempel sjukhus- och produktionsmiljöer.

Smart Solutions

Coors innovationer där vi kombinerar erfarenhet med kreativt nytänkande kallar vi för Smart Solutions. Det finns flera smarta lösningar som är direkt användbara inom lokalvård, till exempel:

  • Coor SmartResponse som bygger på att sätta unika QR-koder
    på olika föremål eller lokaler för enkel felanmälan eller rapportering.
  • Coor SmartClimate som renar luften i kontorsmiljöer och reducerar
    upp till 97% av luftburna virus.

Ultrarent vatten

Vanligt kranvatten renas, avjoniserar och blir fritt från mineraler, kalk, klor och andra partiklar. Ytspänningen försvinner så att vattnet lättare kan tränga in i smuts och ojämnheter.

Ultrarent vatten passar som ett miljövänligt alternativ för daglig städning på allt från kontor till industrier. Det finns även vatten med tillsats av ozon vilket är mycket effektivt för att desinficera ytor.

Sensorteknik

Sensorteknik som mäter och kontrollerar olika faktorer blir allt vanligare. Data från sensorerna kan till exempel tala om när det är dags att tömma avfallskärl eller när toalettpappret behöver fyllas på.

Coor använder sensorteknik både hos kunder och på sina egna huvudkontor för att mäta hur lokalerna används och utifrån detta optimera städfrekvenser och behovet av extra insatser.

Integrerade IT-lösningar

Olika program och system ”pratar” med varandra, delar information och samlar statistik på ett ställe. Avtal och arbetsinstruktioner, överenskommelser och uppföljning finns också där; möjligheterna till bra beslut ökar och den onödiga administrationen minskar.

Coor använder idag moderna stödsystem, till exempel Dynamics Cleaning och Cleanpilot för planering och fördelning av ytor och kvalitetskontroller.

Välj rätt leverantör

Smarta tekniklösningar – från digitala appar till städrobotar

Coor har en stark servicekultur och tar vara på alla de förbättringsförslag som våra medarbetare har. Vi sprider goda exempel inom Coor och delar med oss av kunskap som utvecklar hela vår verksamhet. Ständig utveckling är en del av vår vardag.

Vi agerar också rådgivare till våra kunder och låter dem ofta få vara med och testa nya produkter och metoder. Läs mer om hur Coor jobbar med innovation och utveckling här ➝


Kontakta Coor

Låt oss prata lokalvård

Vi vill gärna berätta för dig om våra smarta, trygga och hållbara städtjänster för arbetsplatser i hela landet. Ta kontakt med oss för att få veta hur vi kan göra din arbetsdag bättre.

Söker du jobb? Då söker vi dig!

Jobba hos Coor

Välkommen att söka ditt jobb på sidan med lediga jobb.

För att skydda din information, tar vi inte emot ansökningar via formuläret.

GDPR
Läs Coors data- och sekretesspolicy.

Integritetspolicy

Vi har uppdaterat vår sekretesspolicy för att underlätta för dig att förstå vilken information vi samlar in och varför vi samlar in den. Vi har gjort dessa uppdateringar eftersom nya datasäkerhetsbestämmelser (GDPR) trädde i kraft den 25 maj 2018 i Europeiska unionen.

Samtycke till behandlingen av personuppgifter
Personuppgifterna vi samlar är data som tillhandahålls av dig när du fyller i ett kontaktformulär eller prenumerationsformulär på Coors webbplatser. Det är ditt fullständiga namn, din e-postadress och ditt telefonnummer eller postadress (om det finns).

Vad är ändamålet med behandlingen av dina personuppgifter?
Dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna skicka marknadsförings- och kommunikationsmaterial såsom pressmeddelanden, nyheter, trender, inbjudningar till evenemang och nyhetsbrev till dig. Vi använder också personlig information för att kontakta dig personligen om du har fyllt i ett kontaktformulär.

Vad är den lagliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter?
Behandlingen av dina personuppgifter grundas på att du har samtyckt till behandlingen. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att maila oss på info@coor.com

Information om behandlingen av dina personuppgifter
Vi har genomfört lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot bland annat förlust eller olaglig tillgång. Antalet personer med tillgång till dina personuppgifter är begränsade. Endast personer som är associerade med den Coor-webbplats du besökt med som behöver behandla dina personuppgifter i enlighet med ovanstående syften kommer att ha tillgång till dina personuppgifter.

Vi kan också dela dina personuppgifter med andra koncernföretag och leverantörer och affärspartners som utför tjänster på våra vägnar (till exempel servicetekniker från olika leverantörer, till exempel vid felmeddelande om en kaffemaskin).

Dina personuppgifter kan överföras till ett tredjeland, det vill säga ett land utanför EU / EES, i samband med Coors användning av de molnbaserade tjänsterna Office 365 som tillhandahålls av Microsoft Ireland Operations Limited ("Microsoft").

När Microsoft tillhandahåller Office 365-tjänster, hanterar Microsoft kunddata (till exempel e-post, filer) i datacentraler inom EU (för närvarande: Dublin (Irland) och Amsterdam (Nederländerna). Men som en integrerad del av levererar Office 365-tjänsterna, kan vissa begränsade personuppgifter också behandlas i tredjeländer (för närvarande är sådana andra uppgifter huvudsakligen bearbetade i USA och i Kanada). Microsoft har engagerat underleverantörer för sådan databehandling utanför EU och EES.

För att uppfylla tillämpliga dataskyddskrav har Coor genomfört ett databehandlingsavtal med Microsoft och dessutom ingått standardavtalsklausuler ("EU-modellklausuler") med Microsoft. Alla Microsoft-underleverantörer som behandlar personuppgifter i samband med Office 365-tjänsterna är engagerade av Microsoft i enlighet med artikel 11 i EU-modellklausuler.

Dina personuppgifter som används för serviceförfrågningar sparas tills vi inte längre behöver det för att kunna uppfylla din förfrågan.

Dina rättigheter
Du har rätt att veta vilken av dina personuppgifter som behandlas om dig och att be om en kopia av sådan information. Du har rätt till rättelse av felaktiga personuppgifter om dig och i vissa fall begära radering av dina personuppgifter (till exempel om du tar tillbaka ditt samtycke). Dessutom har du rätt att invända mot viss behandling av dina personuppgifter och begära begränsning av behandlingen av dina personuppgifter. Observera att begränsning eller borttagning kan leda till att vi inte kan uppfylla våra åtaganden. Du har också rätt att ta emot personuppgifterna om dig i maskinläsbart format samt att skicka dessa data till en annan datakontrollant.

Om du har några invändningar eller klagomål med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att anmäla detta till Säkerhetsverket som är tillsynsmyndighet för vår behandling av personuppgifter.

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter om dig, är du välkommen att kontakta oss på info@coor.com.