"Coor räddade mitt liv"

Den varma kulturen och uppmuntrande chefer är två faktorer som gör att Foroozan Ahmad Nia trivs så bra i sin roll som lokalvårdare på Coor. Anställningen på Coor gav Foroozan möjlighet att stanna kvar i Sverige.

Förözan Ahmadnia, bästa med att jobba på Coor

Vad jobbar du med på Coor? 
– Jag jobbar som lokalvårdare och jag är ibland även vaktmästare hos en av våra kunder i Uppsala. 

Hur länge har du jobbat på Coor? 
– Jag kom till Sverige från Iran 2018 och fick då ett vikariat på Coor i Stockholm som lokalvårdare. Jag hade varit vikarie i två år när jag fick frågan om jag ville komma och jobba för samma kund i Uppsala. Då skulle jag få möjlighet till en fast anställning. Min man som också jobbade för Coor i Stockholm fick även han möjlighet till en fast anställning i Uppsala. Då bestämde vi oss för att flytta hit. 

Hur skulle du säga att det är att arbeta på Coor? 
– Jag stortrivs på Coor. Jag kämpade med att få uppehållstillstånd och jag fick flera nej från Migrationsverket. Efter bara två månader i Uppsala hade jag fått hjälp med uppehållstillstånd och sedan fick jag även en fast heltidsanställning. Coor räddade mitt liv när jag fick möjligheten att jobba här och stanna i Sverige. Kulturen är varm och vi får hjälp att utvecklas. Cheferna lyfter verkligen oss medarbetare. Jag har ingen familj i Uppsala, men mina kollegor känns verkligen som min familj. Vi har också arbetsplatsträffar där vi träffar varandra, det är väldigt kul. 
 
Vad är den bästa arbetsuppgiften under dagen? 
– Jag trivs jättebra med att jobba med mina kollegor och det bästa är när kunderna trivs och är nöjda. Det är också kul att jag får göra vissa vaktmästaruppgifter ibland, som att olja trädgårdsmöblerna eller byta glödlampor.

Vad drömmer du om? 
– Jag är utbildad ingenjör och studerade informations- och kommunikationsteknik i Iran. Nu studerar jag svenska och engelska vid sidan av jobbet och hoppas få jobba som ingenjör här i Sverige i framtiden.

Februari 2023