Coor vinner innovationspris tillsammans med Mimbly

Coor vinner IFMAs innovationspris för tredje året i rad. Vinnande bidrag är tjänsten för hållbara tvättar som erbjuds i samarbete med Mimbly.

Som ett led i att uppmuntra och sprida innovationer som utvecklar och förbättrar FM-branschen har International Facility Management Association (IFMA) skapat ett pris för bästa FM-innovation. Juryn, som består av styrelserepresentanter från IFMA och experter inom området, har i år beslutat att priset går till Coor i samarbete med Mimbly.

 

Mimbly grundades som ett studentprojekt på Chalmers tekniska högskola 2017 med fokus på att utveckla hållbara tvättlösningar. Genom Mimboxen tar man sig an ett antal stora miljöproblem så som vattenförbrukning, energieffektivitet och mikroplaster.

 

- Att vinna IFMAs innovationspris för tredje året i rad är fantastisk roligt och samtidigt ett bevis på att vi har en väl fungerande innovationsförmåga där vi kontinuerligt identifierar, utvecklar och lanserar innovativa tjänster och lösningar som har ett gripbart värde för våra kunder, oss själva och för samhället i stort. En viktig komponent i detta är våra samarbeten med nya innovativa bolag så som Mimbly. Vi på Coor vill därför rikta ett stort tack till Isabella och hela team Mimbly. Det är så otroligt spännande och värdefullt att få vara med och bidra på er resa, kommenterar Fredrik Sandqvist, Head of Innovation på Coor.

 

- Att samarbeta med Coor bevisar att storbolag och start-ups kan jobba tillsammans, på riktigt. Vi har fått hjälp med allt från input till produktutveckling, kontakter inom branschen till att kunna hitta en affärsmodell som passar oss båda. Coors fokus på hållbarhet och innovation är något som jag hoppas inspirerar andra inom branschen att våga jobba med start-ups i tidig fas, säger Isabella Palmgren, CEO and Co-founder på Mimbly.

 


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Sandqvist, Head of Innovation på Coor group 
fredrik.sandqvist@coor.com eller 0702-995 687

 

Sofie Schough, kommunikationschef Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010-559 59 83

 

 

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagar-myndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se