Coor förlänger IFM-avtal med ABB

Coor har förlängt avtalet med ABB avseende leverans av ett flertal FM-tjänster till ABB:s kontors- och produktionsanläggningar i Baltikum, Sverige och Norge. Det nya avtalet sträcker sig över fem år.

ABB är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB har förnyat avtalet med Coor avseende samordning, leverans och utveckling av ett stort antal FM-tjänster till ABB:s kontors- och produktionsanläggningar i Baltikum, Sverige och Norge.

 

Bland tjänsterna ingår fastighetsservice, säkerhetstjänster, lokalvård, arbetsplatsservice samt kaffemaskiner och frukt.

 

För ABB har målet varit att bibehålla en kostnadseffektiv serviceleverans med hög kvalitet samt ta hänsyn till att pandemin lett till ett mer flexibelt arbetssätt där medarbetarna i större utsträckning arbetar på distans.

 

-          Coor har levererat IFM-tjänster till ABB sedan 2017 och det känns fantastiskt bra att vi kan förlänga samarbetet i ytterligare fem år. Vår ambition är att fortsätta förfina och utveckla leveransen för att möta framtida behov, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Magnus Wikström, vd Coor i Sverige 

magnus.wikstrom@coor.com eller 010 559 50 95

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

 

 

 

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, Ericsson, Equinor, ICA, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se