Coor och Mimbly tecknar nordiskt avtal för en mer hållbar tvättindustri

Coor och Mimbly har tecknat ett nordiskt ramavtal. Initialt innebär det att 25 Mimboxar börjar rullas ut under hösten 2022. Mimbox är en tvättlösning som bland annat reducerar utsläppen av mikroplaster. Ambitionen är att installera Mimboxar i Coors befintliga tvättutrymmen runtom i Norden under de kommande åren.

 

Mimblys första produkt är Mimboxen. Genom att ansluta en Mimbox till kommersiella tvättmaskiner sparas upp till 70 procent vatten och CO2-utsläppen reduceras. Dessutom kan tvättrelaterade utsläpp av mikroplaster reduceras med 80 procent.

Det här är ett stort steg för Mimbly och Coor i resan mot att omvärdera hur vi använder vatten – att spara naturens resurser och reducera utsläpp av mikroplaster i det vardagliga tvättandet.

Avtalet ger Mimbly möjlighet att leverera till Coors verksamhet i hela Norden och att hjälpa Coor i strävan mot att bli genuint hållbart.

Jag är både stolt och glad över att vi inleder nästa nivå i vårt samarbete med Mimbly genom det här avtalet. Mimboxen är ett värdefullt tillskott till vår portfölj av smarta lösningar. Det är även ett bevis på att stora bolag som Coor kan skapa konkreta resultat tillsammans med innovativa startups som Mimbly, säger Fredrik Sandqvist, Head of Innovation på Coor.

Coor har varit en pilotkund till Mimbly i mer än tre år och stöttat i utvecklingen av Mimboxen.

Att jobba med människorna på Coor är ett privilegium och de har haft stort tålamod med oss när vi utvecklat och testat våra produkter. Det är ovanligt för en startup att hitta en så stor och framträdande partner som vill samarbeta och är så lätta att jobba med. Det här avtalet visar vår ömsesidiga respekt för varandra, säger Robin Griffiths, Sales & Business Development Manager på Mimbly.

 För ytterligare information, vänligen kontakta:


Fredrik Sandqvist, Head of Innovation, Coor

fredrik.sandquist@coor.com eller +46 10 559 59 53

 

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor

magdalena.ohrn@coor.com eller +46 10 559 55 19

 

 

Om Mimbly:
Mimbly är ett Göteborgsbaserat cleantechföretag. Deras mission är att omvärdera vårt sätt att använda vatten genom att förse människor och företag med de mest bekväma lösningarna – för att spara naturresurser och minska mikroplastföroreningar från tvätt.

Med rötter från Chalmers tekniska högskola kom Mimbly in på tvätt efter att ha funderat på frågan: behöver vi verkligen dricksvatten för att tvätta våra kläder? Efter otaliga timmar av prototypande, itererande och samarbetande fann de att svaret är nej. Där föddes Mimboxen. De utvecklade den för att vara en tilläggslösning för större och vanliga tvättanläggningar hos bostadsbolag och fastighetsbolag.

Snabbspola till 2022 och Mimbly gå nu in i en tillväxtfas som med utrullning av Mimbox och utökning av teamet. Tillsammans med Coor tilldelades de International Facility Management Associations, IFMA:s, pris för bästa FM-innovation för utveckling av hållbara tvättlösningar. I år har Mimbly utsetts, för andra gången i rad, till en av 33 bästa tech startups i Sverige av Ny Teknik.
Kontakt:
robin@mimbly.se, www.mimbly.se

Om Coor:
Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, Danska Byggnadsstyrelsen, DNV-GL, DSB, Ericsson, Equinor, ICA, Karolinska Universitetssjukhuset Solna, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), PostNord, Saab, Sandvik, SAS, Skanska, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se