Hållbarhet

Innovationer som effektiviserar lokalvård

Svensk lokalvård ligger i framkant när det gäller digitalisering, innovationer och hygieniska hållbara städmetoder och produkter. Allt från städrobotar till smarta mikrofiberdukar och rätt typ av handdukspapper bidrar till effektiv och miljöanpassad städning.

Resultatet: en renare upplevelse och ökad produktivitet för din verksamhet när du låter en städleverantör som ligger i framkant göra jobbet.

Coor är ledande i Sverige när det gäller systematisk utveckling inom alla områden och olika miljöaspekter. Företaget ser ”innovation som en del av sitt DNA” och provar ständigt ny och effektivare teknik. Coor inte bara testar utan hjälper också till och utvecklar innovationer tillsammans med leverantörer och samarbetspartners.

En global utmaning är utsläppen av mikroplaster. Nu finns möjligheter att inom tvättprocessen förebygga utsläpp från lokalvårdsverksamheten och samtidigt också minska på både vatten- och energianvändning. Produkten ”Mimbly” är ett lysande exempel på en innovation där Coor har ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete med produktutvecklare. Flera Mimbly-enheter finns nu installerade i landet för slutgiltiga kvalitetstester i den dagliga lokalvårdsverksamheten.

Innovation och miljöarbete går hand i hand

Mycket fokus behöver läggas framöver på att minska utsläppen av koldioxid inom alla branscher, även lokalvården. Miljöaspekterna inom städning är främst kemikalier, plast och hygienmaterial. Men man bör också ta med indirekt miljöpåverkan så som kund- och leverantörssamarbeten. Coors kunder kan vara trygga med att de får en leverantör som jobbar hårt med alla dessa delar – inte bara som ISO 14001-certifierad men som också genom att vi har en svanencertifierad lokalvårdstjänst.

Coor går dock längre än så. Genom arbetet med en ”grön tjänsteportfölj” får alla kunder en grundläggande leverans som faktiskt är ännu vassare än Svanen. Genom smarta produktval, tillval och samarbeten kan kunden också få tillgång till ännu fler ”gröna” tjänster vars effekter och data också kan användas i den egna hållbarhetsredovisningen.

Klimatsmart hygienmaterial

Ett område där det sker mycket utveckling just nu är hygienmaterial. Här kan en engagerad lokalvårdsleverantör hjälpa till med rådgivning kring vilka produkter som leder till ett lägre klimatavtryck. Det är svårt att helt bygga bort behovet av papper och tvål, men med rätt produkter kan miljöpåverkan minskas och ofta även kostnaderna.

Coor kan till exempel erbjuda papper baserat på återvunnen kartong, med samma upplevda kvalitet som ett papper av nyfiber. Det finns också papper som är perforerat, vilket enligt tester leder till en läge förbrukning.

Även valet av tvål kan göra stor skillnad. En växtbaserad miljömärkt skumtvål har inte bara betydligt mer miljöanpassade ingredienser utan bidrar också till en stor besparing av vatten – över 500 liter vatten kan man spara per tvålförpackning.

Mikroplaster och annan plast

Något få känner till är att en sådan enkel sak som entrémattor effektivt kan förebygga utsläpp av mikroplaster och tungmetaller. En rätt utformad entrélösning hindrar inte bara smutsen från att komma in och smutsa ner kundens lokaler utan fångar också upp ämnen som vi inte vill ska komma ut i våra vattendrag. Miljöovänliga partiklar fastnar i mattan och fångas sedan upp, dels genom dammsugning, dels i tvättprocessen där upp till 95 % av alla mikroplaster och tungmetaller fastnar i filtren. Här är det viktigt att städföretaget har avtal med rätt mattleverantör som har den senaste reningstekniken, men som också erbjuder miljövänligare mattor av återvunnen plast.

Plastpåsar och sopsäckar förbrukas i stor mängd inom lokalvården. Genom ett bra samarbete mellan kund och lokalvårdsleverantören kan inköpen minskas drastiskt, bland annat genom att ta bort papperskorgens plastpåse från de lokaler där det bara finns torrt skräp, till exempel kontor, konferensrum och toaletter. Kundens medarbetare erbjuds i stället att slänga blötare skräp som till exempel äppelskrutt i lunchrummets avfallskorg och får då lite extra rörelse på köpet!

Allt handlar om människorna

All innovation och utveckling på Coor handlar ytterst om att värna om människorna på kontoret och öka deras hälsa, trivsel och produktivitet. När medarbetarna mår bra så jobbar de bra. Som servicepartner förstår vi företagets behov på längre sikt och bidrar till att medarbetarna får rätt förutsättningar att göra ett bra jobb.

Vi tar även väl hand om våra egna medarbetare och arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och metodutveckling. I slutändan är ju våra anställdas välbefinnande viktigt för att städtjänsterna ska bli väl utförda.

Genom att välja Coor och vårt kontinuerliga engagemang för innovation säkerställer du hållbarheten i din leverantörskedja. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid för våra verksamheter.


Kontakta Coor

Vill du prata lokalvård? Prata med oss!

Vi vill gärna berätta för dig om våra smarta, trygga och hållbara städtjänster för arbetsplatser i hela landet. Ta kontakt med oss för att få veta hur vi kan göra din arbetsdag bättre.

Söker du jobb? Då söker vi dig!

Jobba hos Coor

Välkommen att söka ditt jobb på sidan med lediga jobb.

För att skydda din information, tar vi inte emot ansökningar via formuläret.

GDPR
Läs Coors data- och sekretesspolicy.

Integritetspolicy

Vi har uppdaterat vår sekretesspolicy för att underlätta för dig att förstå vilken information vi samlar in och varför vi samlar in den. Vi har gjort dessa uppdateringar eftersom nya datasäkerhetsbestämmelser (GDPR) trädde i kraft den 25 maj 2018 i Europeiska unionen.

Samtycke till behandlingen av personuppgifter
Personuppgifterna vi samlar är data som tillhandahålls av dig när du fyller i ett kontaktformulär eller prenumerationsformulär på Coors webbplatser. Det är ditt fullständiga namn, din e-postadress och ditt telefonnummer eller postadress (om det finns).

Vad är ändamålet med behandlingen av dina personuppgifter?
Dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna skicka marknadsförings- och kommunikationsmaterial såsom pressmeddelanden, nyheter, trender, inbjudningar till evenemang och nyhetsbrev till dig. Vi använder också personlig information för att kontakta dig personligen om du har fyllt i ett kontaktformulär.

Vad är den lagliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter?
Behandlingen av dina personuppgifter grundas på att du har samtyckt till behandlingen. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att maila oss på info@coor.com

Information om behandlingen av dina personuppgifter
Vi har genomfört lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot bland annat förlust eller olaglig tillgång. Antalet personer med tillgång till dina personuppgifter är begränsade. Endast personer som är associerade med den Coor-webbplats du besökt med som behöver behandla dina personuppgifter i enlighet med ovanstående syften kommer att ha tillgång till dina personuppgifter.

Vi kan också dela dina personuppgifter med andra koncernföretag och leverantörer och affärspartners som utför tjänster på våra vägnar (till exempel servicetekniker från olika leverantörer, till exempel vid felmeddelande om en kaffemaskin).

Dina personuppgifter kan överföras till ett tredjeland, det vill säga ett land utanför EU / EES, i samband med Coors användning av de molnbaserade tjänsterna Office 365 som tillhandahålls av Microsoft Ireland Operations Limited ("Microsoft").

När Microsoft tillhandahåller Office 365-tjänster, hanterar Microsoft kunddata (till exempel e-post, filer) i datacentraler inom EU (för närvarande: Dublin (Irland) och Amsterdam (Nederländerna). Men som en integrerad del av levererar Office 365-tjänsterna, kan vissa begränsade personuppgifter också behandlas i tredjeländer (för närvarande är sådana andra uppgifter huvudsakligen bearbetade i USA och i Kanada). Microsoft har engagerat underleverantörer för sådan databehandling utanför EU och EES.

För att uppfylla tillämpliga dataskyddskrav har Coor genomfört ett databehandlingsavtal med Microsoft och dessutom ingått standardavtalsklausuler ("EU-modellklausuler") med Microsoft. Alla Microsoft-underleverantörer som behandlar personuppgifter i samband med Office 365-tjänsterna är engagerade av Microsoft i enlighet med artikel 11 i EU-modellklausuler.

Dina personuppgifter som används för serviceförfrågningar sparas tills vi inte längre behöver det för att kunna uppfylla din förfrågan.

Dina rättigheter
Du har rätt att veta vilken av dina personuppgifter som behandlas om dig och att be om en kopia av sådan information. Du har rätt till rättelse av felaktiga personuppgifter om dig och i vissa fall begära radering av dina personuppgifter (till exempel om du tar tillbaka ditt samtycke). Dessutom har du rätt att invända mot viss behandling av dina personuppgifter och begära begränsning av behandlingen av dina personuppgifter. Observera att begränsning eller borttagning kan leda till att vi inte kan uppfylla våra åtaganden. Du har också rätt att ta emot personuppgifterna om dig i maskinläsbart format samt att skicka dessa data till en annan datakontrollant.

Om du har några invändningar eller klagomål med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att anmäla detta till Säkerhetsverket som är tillsynsmyndighet för vår behandling av personuppgifter.

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter om dig, är du välkommen att kontakta oss på info@coor.com.