Sök
Språk / Site

Språk

Våra siter

  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Sök

Nu tvättar vi grönare

Tillsammans med start up-företaget Mimbly har vi börjat installera Mimboxar i våra egna och våra kunders tvättfaciliteter i Sverige. Mimboxarna ansluts till tvättmaskiner och minskar vatten- och energiförbrukningen samt utsläppen av mikroplaster. Under kommande år planerar vi att installera Mimboxar i våra tvättfaciliteter över hela Norden.

Efter år av utveckling har nu den första Mimboxen installerats i Coors tvättcentral i Göteborg. En Mimbox som ansluts till en kommersiell tvättmaskin reducerar CO2-utsläppen, sparar upp till 70 procent vatten och kan minska tvättrelaterade utsläpp av mikroplaster med 80 procent.

Via en Mimbox beräknas upp emot 1200 m3 liter vatten kunna sparas på ett år. Det motsvarar 8000 fulla badkar i genomsnittlig storlek.

Coor strävar efter att installera 10 Mimboxar på den svenska marknaden före årsskiftet 2022/2023. Efter det fortsätter samarbetet och tanken är att rulla ut den smarta tvättlösningen i hela vår nordiska verksamhet. Tillsammans med Mimbly har vi också kartlagt ytterligare ett behov – en Mimbox som kan anslutas till större tvättmaskiner eller klara av tyngre tvättbehov på exempelvis industrisiter.

– Samarbetet med Mimbly har varit lyckosamt på flera nivåer för Coor. Vi har en gemensam värdegrund och delar drivet att utveckla lösningar som är genuint hållbara. För oss har det varit viktigt att involvera såväl medarbetare som nyckelkunder i utvecklingsfasen och Mimbly har varit väldigt lyhörda för vår feedback. Vi är väldigt stolta över vårt fina samarbete med gänget på Mimbly och vår roll i utvecklingen av Mimboxen, säger Henriette Losman, tjänstespecialist inom lokalvård på Coor i Sverige.

Bakom Mimboxen finns start up-företaget Mimbly, som Coor har samarbetat med i flera års tid. Under 2022 tecknades ett ramavtal som initialt innebär att 25 Mimboxar rullas ut.

– Coors bidrag i både produkt- och affärsutveckling har redan varit extremt värdefull för oss på Mimbly. Därför är det betydelsefullt för oss att den första riktiga Mimboxen installerades på en av Coors siter. Vi har en spännande tid framför oss och vi strävar efter att göra skillnad tillsammans, säger Isabella Palmgren, vd och medgrundare av Mimbly.

Samarbetet mellan Coor och Mimbly

Coor och Mimbly startade sitt samarbete för flera år sedan efter att ha träffats på ett speed dating-event inom innovation, anordnat av Ignite Sweden. På eventet får start up-företag och stora etablerade bolag chansen att mötas.

Den första Mimbox-prototypen testades på Coors huvudkontor i Kista, utanför Stockholm. Under de senaste fyra åren har Coor och Mimbly testat flera olika versioner av Mimboxen. Utöver testandet har Coors innovationsteam även varit med och utvecklat Mimboarden, där data över Mimboxens effekter samlas in.

Tillsammans med Mimbly vann Coor IFMA:s (International Facility Management Association) innovationspris 2021.