Årets medarbetare 2022

Timo Manninen från Kotka fick priset som Årets medarbetare 2022 på Coor i Finland. Priset hade lika gärna kunnat heta Årets glädjespridare.

Medarbetarporträtt, Timo, headerbild

Det tar inte mer än tio sekunder innan Timo Manninen börjar skratta. Skrattet kommer snabbt och enkelt, och får oss andra att le. Det är lätt att förstå varför Timo fick priset som Årets medarbetare.  

– Vi hade en omröstning i vårt team och jag blev vår representant. Hur det gick till sedan vet jag inte, men jag är glad över erkännandet så klart, säger Timo som jobbar som elektriker i Finlands sydöstra hörn i hamnstaden Kotka. 

Hans team består av fyra elektriker och ”några chefer”. Timo åker runt till olika kunder i området. Att inte ha en fast kund passar honom bra, säger han.  

– Det är det som gör jobbet intressant. Ingen dag är den andra lik. Det bästa är att få gå till ett företag, fixa jobbet under dagen och sedan gå till en annan kund nästa dag, men ibland är det roligt att köra runt under en och samma dag. 

Timo tror att det är hans lättsamma och hjälpsamma inställning som gör honom till en uppskattad kollega. Han är en sådan vän som man ringer när det är dags att flytta. Då kommer han med ett leende på läpparna.  

– Jag är positiv och gillar att hjälpa andra; jag brukar inte sura. Nu har jag jobbat fem år på Coor och jag har haft kanske två dåliga dagar. 

– Vi har kul på jobbet, ibland nästan lite tramsigt. Jag försöker inte vara någon annan än den jag är, säger han. 

Det är samma inställning han hoppas se hos sina kollegor.  

– En bra jobbkompis är någon man kan lita på så att man inte är ensam i en svår situation, och någon som man trivs att jobba ihop med. 

Även om bra service kommer helt ­naturligt för Timo, är han medveten om dess betydelse.  

– Det påverkar ju hur andra ser hela företaget. Varje gång jag möter en kund representerar jag Coor. Det är för kundernas skull vi är där, och det är dem vi ska hjälpa och lyssna på. 

Vad händer om Timo – mot alla odds – ändå har en lite sämre dag? 

– Jag har en dålig vana att bara öka på farten när saker inte går som jag vill. Så då jobbar jag bara fortare, säger han med ett skratt. 

Möt fler av våra medarbetare: