"Jag älskar verkligen mitt jobb!"

Md Sakil Hossain valde att lämna restaurangbranschen för att börja jobba som lokalvårdare. ”På Coor är personalen alltid viktigast”, säger Md Sakil som stortrivs hos sina olika kunder i Uppsala.

Lokalvård medarbetarporträtt, Md Sakil Hossain, header

Vad jobbar du med på Coor?

– Jag jobbar som lokalvårdare här i Uppsala hos fyra olika kunder.

Hur länge har du jobbat på Coor?

– Jag började jobba på Coor 2018 men behövde åka tillbaka till hemlandet efter en tid. Jag fick jobb på Coor igen i mars i 2022. Jag är utbildad kock och jobbade tidigare som restaurangchef. Men jag ville inte vara fast i köket mer, jag ville träffa folk. Därför ville jag istället bli lokalvårdare.

Hur skulle du säga att det är att arbeta på Coor?

– Coor är i mitt hjärta. På Coor är personalen alltid viktigast. Vi medarbetare ska trivas bra hos våra kunder, det är viktigt för Coor. Det är också bra arbetsvillkor på Coor, här jobbar man till exempel inte övertid utan betalt och hinner vi inte med arbetet för dagen då kan vi fortsätta nästa dag. Det viktigaste är att jag som medarbetare mår bra. Är jag glad så gör jag ett bra jobb och då blir kunden också glad. Våra chefer är också alltid så glada och vi skrattar ofta tillsammans.

Vad är bästa arbetsuppgiften under dagen?

– Jag tycker om alla mina arbetsuppgifter! Jag älskar lokalvård. Mitt jobb är jätteviktigt, när vi har jobbat klart får kunden komma till ett rent och fräscht kontor. Det är viktigt. Kunderna jag jobbar hos ser också mig som en kollega. Om dom sitter och äter frukost eller fikar så bjuder dom in mig. Jag är inte rädd för att ta en paus och dricka kaffe – jag vet att jag gör mitt jobb ordentligt. Efter en paus kan jag fortsätta jobba igen med mer energi. Jag är också väldigt social, jag hälsar på dem jag träffar i trapporna och pratar gärna med kunderna. Jag älskar verkligen mitt jobb!

Hur skulle du beskriva sammanhållningen med kollegorna som du jobbar med?

– Vi jobbar alltid tillsammans på Coor, teamwork är det viktigaste. Det handlar inte om vad som är mitt och ditt. Om jag ser att en kollega har mycket att göra kan jag hjälpa till, och ser min kollega att jag är upptagen med något så hjälper kollegan mig. Vi alla jobbar för Coor och jag tycker om alla mina kollegor.

Januari 2023