Sök
  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Guldrankning från EcoVadis

Coor tillhör de fem procent av globala bolag som är bäst när det gäller CSR-arbete - DET gör oss stolta!

Miljömässig hållbarhet | Coor

Erkännande av Coors engagemang i hållbarhetsfrågor

 

Coor har tilldelats guld i EcoVadis årliga internationella rankning, ett oberoende analysbolag som årligen analyserar och utvärderar företags hållbarhetsarbete.

Guldrankningen från Ecovadis innebär att Coor tillhör de fem procent av globala bolag som är bäst när det gäller CSR-arbete. Rankningen tilldelas efter en omfattande genomgång av Coors arbete. EcoVadis bedömningen bygger på 21 kriterier inom områdena miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och hållbara inköpsprocesser. Metoden bygger på internationella CSR-standarder inklusive Global Reporting Initiative, FN:s Global Compact och ISO 26000.

- Efter förra årets silverrankning är vi väldigt stolta över att ha uppnått Ecovadis-guldrankning och ser det som ett erkännande av Coors omfattande engagemang i hållbarhetsfrågor. Coors 2025-strategi innebär att vi bygger ett genuint hållbart företag genom att ständigt utveckla vårt hållbarhetsarbete. Det faktum att dessa framsteg bekräftas av det ramverk som Ecovadis satt upp, visar att vi gör rätt saker. Vi har all anledning att vara stolta över det starka engagemang som Coors ledning och medarbetare visar, säger Maria Ekman, Head of Group Sustainability på Coor. 

Det här innebär EcoVadis guldrankning:

Strukturerat och proaktivt hållbarhetsarbete. Engagemang, policys och konkreta åtgärder i stora frågor med detaljerad implementeringsinformation. Betydande hållbarhetsrapportering kring åtgärder och resultatindikatorer.