”Man får utvecklas inom teknik”

Hur är det att ta hand om robotar i sitt dagliga arbete? Det vet Andreas Sehlan, servicetekniker på Coor.

Andreas Sehlan | Coor

Andreas Sehlan har under större delen av sitt yrkesliv arbetat inom lagerverksamhet och med logistik. När han för sex år sedan började jobba på Coor var han med och startade upp en godsmottagning.

Numera har han bland annat hand om robotar på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Totalt är det 30 robotar som är i drift dygnet runt, alla dagar i veckan. Med hjälp av robotarna transporteras olika typer av material till olika delar av sjukhuset – alltifrån matvagnar till förbrukningsmaterial.

– Utan robotarna hade man fått dra vagnarna själv och vissa kan väga upp till 500 kg, så det blir tungt om man ska dra dem hela dagarna, säger Andreas Sehlan.

Många som arbetar inom logistik på siten är utbildade i hur man ska hantera robotarna. Om något inte fungerar som det ska är det viktigt att snabbt kunna vara på plats för att kunna hantera problemet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att man får tänka till mycket, man får använda hjärnan. Det är inte ett arbete man går till och bara gör sitt jobb, utan ibland måste man tänka till för att klura ut lösningar på de fel som uppstår. Man utvecklas väldigt mycket inom teknik.

Vad tycker du om Coor som arbetsgivare?

– Det är ett bra företag. Allting fungerar bra och det verkar väldigt familjärt. Det tycker jag är bra.

Mars 2022