"Coor utvecklar medarbetarna internt"

Billy Arvidsson gick från en roll som styr- och reglerspecialist till driftchef på Coor. Arbetet med människor och möjligheten att utmana sig själv är två faktorer som gör att Billy trivs väldigt bra i driftchefsrollen.

Arbetsgivarbranding, Billy Arvidsson

Billy Arvidsson jobbade som styr- och reglerspecialist på företaget Veolia Technical Management. När bolaget köptes upp av Coor i slutet av 2021 började en förändringsresa för Billy och hans kollegor.  

– Som styr- och reglerspecialist jobbade jag väldigt mycket med att felsöka och programmera våra styrsystem, till exempel inom ventilation, kylaggregat och värmesystem. Jag programmerade ändringar, la till nya funktioner och hittade bättre program för att effektivisera. Sedan fick jag möjlighet att bli driftchef här på Coor. Jag är fortfarande ute en hel del på siten, men nu handlar det om att bilda sig en uppfattning av jobbet och möjliggöra förutsättningar för våra tekniker.

Hur har det känts att bli en del av Coor?

– Det känns superbra faktiskt. Jag hade faktiskt inte en så superpositiv bild av Coor. Men jag blev positivt överraskad. På Veolia var vi väldigt inriktade på teknik, vi var duktiga på att lösa problem för kunder när det gällde tekniska och systematiska lösningar. Coor är väldigt bra på det här med service på ett annat sätt, att bemöta människor och se vilka behov som finns. Coor har också varit väldigt öppna för att anamma det som kommit från Veolia med den tekniska biten.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är att ta hand om människor. Jag sökte faktiskt till socionomprogrammet när jag var yngre, men det blev elektriker till slut. Sen gillar jag att utmana mig själv i driftchefrollen. Det är annorlunda att hantera medarbetare och kunder jämfört med förutsättningarna i teknikens värld, som man behöver hantera på ett annat sätt.

I en undersökning bland Coors medarbetare har utvecklingsmöjligheterna lyfts upp som en av de bästa sakerna, kan du berätta vad det innebär för dig?

– Jag kom till Coor och fick bli driftchef, och några kollegor till mig som varit tekniker har blivit specialister de senaste månaderna. Jag har sett det väldigt tydligt, att Coor utvecklar medarbetarna internt och inte bara rekryterar utifrån. Det är kul att folk får den möjligheten.

Varför är det viktigt att få utvecklas i sin roll eller på sin arbetsplats, tycker du?

– Jag tycker det är viktigt för att behålla sin kompetens. Men också för att höja kompetensen. Det är något många inte tänker på, bara för att vi har hög kompetens slår vi oss på bröstet. Det är viktigt att man utvecklas och blir bättre, för att inte hamna efter.

Januari 2023