"Jag försöker alltid utföra arbetet på bästa sätt"

Det goda samarbetet mellan kollegorna och friheten att styra över sin arbetsdag är två faktorer som gör att Jesper Martinsson trivs så bra med sitt jobb som elektriker på Coor. ”Jag styr mitt arbete mycket själv, så jag försöker alltid tänka på vad som är viktigast för kunden”, berättar Jesper.

Medarbetarporträtt, Jesper Martinsson hos Coor

Berätta om ditt arbete!

– Jag jobbar som elektriker hos en av våra kunder i Trollhättan. En stor del av mitt arbete innebär att göra besiktningar av våra elcentraler och se hur de mår. Jag jobbar också som gasföreståndare nu. Jag tar hand om en del av restaurangens maskiner, gör mätningar och hjälper till exempel teknikgruppen om de behöver läsa av flödesmätare eller liknande. Jag gör lite allt möjligt här, jag gillar att arbeta mycket och lära mig nytt!

Hur har din utveckling sett ut sedan du kom till Coor?

– När jag kom till Coor gick jag bredvid en person i början som lärde mig väldigt mycket. Han tyckte att jag kunde mycket och jag fick möjlighet att prova på många olika delar av arbetet. När jag ville utbilda mig till gasföreståndare fick jag möjlighet att bli upplärd inom det, jag läste på om alla säkerhetsregler och bad sen om att få gå ytterligare en kurs för att bevisa att jag lärt mig allt som krävs. När jag var ny så försökte jag få in så mycket kunskap som möjligt genom att lyssna på min handledare.

På kontraktet där Jesper jobbar finns många olika yrkesgrupper: kökspersonal, vvs-personal och tekniker för att nämna några. Det blir en del samarbete mellan yrkesgrupperna och Jesper uppskattar hur alla ställer upp för varandra:

– Behöver man fråga om något man inte vet får man alltid hjälp. Alla elektriker här har sin egen roll, och om någon ringer och behöver hjälp med något så ställer man alltid upp. Alla försöker hjälpa till så mycket som möjligt. Jag styr mitt arbete mycket själv, så jag försöker alltid tänka på vad som är viktigast för kunden. Jag har hört att kunden är nöjd med hur jag tittar på ärenden och jag försöker alltid utföra arbetet på bästa sätt.

Den goda sammanhållningen i gruppen är också en bidragande faktor till att Jesper trivs så bra:

– Ibland går vi på fotbollsmatch ihop efter jobbet, eller så går vi ut och käkar. Förra fredagen gick jag ut med kollegorna från restaurangen, det var kul! Det känns som min andra familj här på jobbet.

september 2022