Claes Pettersson

Claes Pettersson har jobbat som köksmästare och kock på Restaurang Glaze i Kista Science Tower i Stockholm i fyra år. Hans uppgift är att se till att restaurangen rullar på genom att sätta menyer, tillaga all mat och till slut servera den till gästerna – allt som ensam kock i ett kök som dagligen serverar mat till 230 gäster.

Jobba på Coor

Claes kände till Coor redan innan han började arbeta på Restaurang Glaze. Det goda intryck han fått fick honom att hugga direkt när han såg att de sökte efter en köksmästare till restaurangen. När han började på Coor trivdes han som fisken i vattnet.

– På Glaze har jag den goda lyckan att få vara både köksmästare och den enda kocken. Jag har full kontroll över vad som serveras och får tillaga all mat själv, vilket jag trivs väldigt bra med.

Men han står inte enbart i köket, utan får även servera gästerna maten han själv har tillagat.

– Jag älskar den direkta kommunikationen jag får ha med mina gäster, det är halva styrkan i restaurangen. Smakar maten bra får jag höra det, och om det är något gästerna skulle vara missnöjda med så kan de prata direkt med kocken.

Den direkta kommunikationen Claes har med sina gäster känner han att han även har med sina chefer på Coor.

– Jag har aldrig behövt undra över något eller söka upp information på egen hand. Det är alltid tydlig kommunikation med kompetenta och välutbildade chefer som har fullt förtroende för en.

Förtroendet till köket och restaurangen känns igen på många plan, enligt Claes.

– Det känns att man jobbar på ett företag som värdesätter restaurangverksamhet och vill driva den med kvalitet, det är inte bara en gren man kan tjäna pengar på. Det gör att vi får de bästa förutsättningarna för att få göra det vi älskar på jobbet och göra det så bra som det bara kan bli.

MaJ 2020