"Det bästa av två världar"

I början av mars öppnar The Kitchen Club upp portarna i Uppsalas nya landmärke, Juvelen. Sofia Hansson, restaurangchef, ser med förväntan fram emot invigningen.

Möt Coor, Sofia Hansson, februari 2022, header

Sofia började jobba på Coor i början av december 2021 och har sedan dess arbetat med planeringen av nyöppningen av The Kitchen Club.

Varmt välkommen till Coor Sofia! Berätta lite om dig själv?

– Jag har tidigare arbetat inom à la carte och fine dining. Det här med mat och dryck tycker jag är det absolut roligaste som finns och det är fantastiskt att jag får jobba med mitt största intresse. Den organisatoriska biten har alltid varit naturlig för mig och jag njuter av att få sätta ihop rutiner, koncept och flöden. Det är något jag är väldigt bra på och tycker är kul!

Hur har ditt arbete sett ut inför öppnandet av Coors nya flaggskepp i Uppsala?

– Det har varit fokus på uppstartsarbetet, vi har spikat menyer och dryckeslistor. Det gäller att bygga en stark grund för alla att stå på. Jag är van att jobba med exentriska krögare så det är otroligt härligt med listor och hålldatum, samt stödet jag fått av bland annat IT och HR. Det märks att det finns väldigt mycket kunskap inom Coor och väldigt mycket hjälp att få.

Vad var det som lockade dig att söka till just den här tjänsten?

–Jag hade egentligen inga planera på att flytta på mig från min dåvarande anställning, men jag tyckte det här lät som en väldigt intressant chans att ta. Jag ville lära mig nya saker och det kände jag att jag skulle få göra här. Jag har alltid uppskattat att arbete med service. Farten, fläkten och relationerna man tar med sig. Man skapar också väldigt fina relationer med sina kollegor. Det känns som att det finns en stabilitet och ryggrad inom Coor som man inte är van vid på andra arbetsplatser i den här branschen. Tryggheten finns här men det är tydligt att ens kreativa frihet ska få komma fram – det bästa av två världar.

Nu är det inte lång tid kvar till premiären i mars. Hur känns premiärnerverna?

– Pressen är skyhög. Jag är såklart jättenervös, men på ett bra sätt. Som man är inför julafton. Jag hoppas verkligen att vi sätter det till 110 procent!

FEbruari 2022