“Det är jätteviktigt att kunna känna sig trygg på jobbet”

När Daniel Muñoz tröttnade på sitt administrativa jobb valde han att skola om sig till fastighetstekniker. Idag jobbar han som fastighetstekniker på S:t Görans sjukhus där Coor sköter driften åt Locum. Det är en trygg arbetsplats där säkerheten alltid är i fokus, menar Daniel.

Den första november 2022 började Daniel Muñoz jobba på Coors uppdrag på S:t Görans sjukhus. Tidigare hade han jobbat i en liknande roll hos en bilåterförsäljare. Nu lockade en fast arbetsplats och en arbetsgivare med spetskunskap inom fastighet.

– Jag hade tröttnat på att åka runt som jag gjorde i mitt tidigare jobb, nu fick jag en bestämd arbetsplats. På Coor är fastighet mycket större och allt är mer strukturerat. De har också en lång erfarenhet av service.

Daniels jobb innefattar allt som har med driften av sjukhuset att göra. Det kan handla om värme, ventilation eller medicinska gaser. De felanmälningar som kommer in går via Locums kundtjänst, som i sin tur skickar ärendena vidare till Coors personal på sjukhuset.

– Locum och vi sitter nära varandra här i huset och vi har ett bra samarbete. Det är en öppen dialog konstant och de sitter med massa kunskap om material och ritningar som vi kan behöva. Det är riktigt bra.

Samarbetet med kollegorna gör arbetet både roligare och enklare enligt Daniel.

– Alla som är här på kontraktet är på något sätt specialister. Det gör det mycket enklare att kunna samarbeta och lösa problem tillsammans. Förr i tiden fanns det bara fastighetsskötare, men nu har det förändrats på grund av tekniken. Här jobbar bland annat elektriker, hisstekniker och VVS-tekniker. Jag kan göra lite av varje men det är ganska skönt att kunna bolla olika idéer fram och tillbaka om man behöver det. Vi har morgonmöte varje dag och där kan man framföra sina funderingar och frågor ifall man har några. Det är en mycket snabbare process när man kan bolla med varandra. Det är skönt att ha kollegor som har olika kunskaper.

Det roligaste med jobbet är den sociala aspekten. På S:t Görans sjukhus träffar Daniel både patienter, vårdpersonal och uppdragsgivaren.

– Det roligaste är kontakten med människor. Man får ganska snabbt återkoppling när man har löst någons problem och behov. Det känns bra att kunna göra dagen för någon som behöver något som för dem är ganska komplicerat, men enkelt för mig att lösa. Vi tänker alla likadant här, vi ska lösa deras problem så fort som möjligt. Det kan vara ventilation, patientlarm som inte fungerar eller något annat som ger direkt effekt på deras dag. Här får man en känsla av att man gör skillnad.

Daniel uppskattar också hur stor vikt Coor lägger på arbetsmiljöarbetet. Säkerhet är a och o.

– Jag kände mig trygg när jag började jobba på Coor. Det är ett starkt och seriöst bolag. I jämförelse med andra bolag jag har jobbat på kändes Coor väldigt ansvarstagande som arbetsgivare. Säkerheten är väldigt viktig för Coor. Det känns som att Coor verkligen bryr som om frågan och lägger tid och resurser på det. Det är jätteviktigt att kunna känna sig trygg på jobbet. När vi till exempel måste lösa något på taket finns det rätt utrustning. Men vi gör alltid en egen riskbedömning innan vi gör något. Det är sådant som många bolag har, men det är en annan femma att leva upp till det. Det känns som att Coor gör det, det upplever vi varje dag.