”Det handlar om att bygga relationer”

Johan började som ljud- och bildtekniker på Coor. Efter några år erbjöds han en ny roll som facility service host. Det gav honom möjlighet att bygga sin egen tjänst utifrån de behov som fanns.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig som kundvärd?

– Jag gör lite allt möjligt. Jag ronderar mycket och ser till att allt ser bra ut, till exempel att lampor och dörrar fungerar. Jag sitter också med i husrådsmöten och går igenom fastigheten med de som sitter i huset. Vi går igenom arbetsmiljöer, förändringar och jag gör ibland offerter för ombyggnation och ommålning. Det gäller också att hitta felen innan kunden själv hittar de: ”Oj vad den här väggen ser ut, vi behöver ta in en målare.”

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Mötet med människor tycker jag. Det är fritt och jag styr över mitt eget arbete. Man får också vara lite händig, till exempel fixa en dörr som inte stänger, så det är väldigt varierande. Jag gillar att lösa grejer, det är en go känsla när alla är nöjda.

Vad krävs för att passa som kundvärd?

– Jag fick bygga min egen tjänst när jag började, forma och se vilka behov som fanns. Det krävs att du är ganska organiserad och att du tycker om att prata med människor. Det handlar om att bygga relationer och att lugna människor. Du behöver vara lösningsorienterad och se möjligheter. Och så ska man ha ett hum om fastigheter. Jag gör uppföljning på allt, så jag är säker på att det blir utfört.

Vad uppskattar du med att ha Coor som arbetsgivare?

– Att det är så stort. Möjligheten att testa på något nytt finns inom samma företag och det är bra sammanhållning inom Coor. Det är lätt att samarbete och allting fungerar bra.

Juni 2023