"Jag och min kollega vet vad som krävs för att kunden ska bli nöjd"

Hos en av Coors kunder i Västerås håller Katja Rantanen det stora femvåningskontoret rent och snyggt. ”Kunden är nöjd här och de säger ofta att vi är väldigt trevliga på Coor”, berättar Katja.

Berätta om ditt arbete!

– Jag jobbar som lokalvårdare hos en kund i Västerås. Det är ett ganska stort område, vi städar fem våningar. Jag har varit hos Coor i fyra år. Innan det jobbade jag på Inspira i två år.

På siten är dom två lokalvårdare som träffas dagligen och fikar och äter lunch ihop. Katja berättar att hon trivs väldigt bra på arbetsplatsen och att det gör att hon gärna gör det lilla extra:

– Jag trivs jättebra här, alla är väldigt trevliga och det finns inte någon dålig attityd hos någon. Vi gör ett bra jobb och kunden är nöjd. De säger ofta att vi är väldigt trevliga på Coor. Det gör att man gärna gör det lilla extra. Jag gör det för att jag tycker det är roligt. Jag gillar att ha det fint och att göra folk glada.

Finns det något du tycker är extra viktigt när du städar på ett kontor?

– Det är viktigt att hålla det fräscht i matsal och kök. Och toaletter såklart. Jag ser exempelvis till att hålla mikrovågsugnarna rena, det ska inte finnas en enda liten fläck i dem. Samma med toaletterna. Det ska vara väldigt fräscht. När man städar dem några extra några gånger så blir det också lättare för oss att hålla det rent.

Eftersom Katja varit på siten i många år har hon och kundens medarbetare lärt känna varandra bra. Det gör att Katja enkelt kan leva upp till Coors ledstjärnor, som att vara lyhörd för kundens behov:

– Jag och min kollega vet vad som krävs för att kunden ska bli nöjd.  

På siten finns även en egen tvättstuga där Katja och hennes kollega tvättar bland annat dukar och moppar. Det är viktigt att de alltid har ren och fräsch städutrustning. Något som också är viktigt är den goda dialogen som Katja har med sina chefer.

– Jag tycker att Coor är jättebra, jag kan prata om allt med mina chefer. Det är högt i tak och skulle jag behöva prata om något är det aldrig några problem för dem. Allt brukar alltid lösa sig. Nu har jag också ansökt om att få gå lite fler utbildningar. Jag hoppas få utbildning inom fönsterputs och golvvård. Det ser jag fram emot.

Augusti 2022