Årets medarbetare 2021

När coronapandemin var ett faktum bestämde sig Sasitorn Håkansson för att söka jobb som lokalvårdare på Gävle sjukhus.

Medarbetarporträtt | Coor

I mitten av mars 2020 började Sasitorn Håkansson sitt nya jobb på Coor. Efter att ha gått Coors lokalvårdsutbildning och fått en ordentlig introduktion bad Sasitorn att få jobba på sjukhusets intensivvårdsavdelning för patienter med covid-19. En utmanande arbetsplats som krävde hundra procent pålitlighet och ett korrekt utförande av arbetet.
– Det var slitsamt ibland och det kunde vara svårt att andas med skyddsutrustningen. Men det gick ändå bra och jag trivdes med den trevliga sjukhuspersonalen.

Sasitorn märkte snart hur vårdpersonalen slet med att ta hand om de svårt sjuka patienterna. Även patienters anhöriga uppmärksammade det hårda arbetet och skickade fika och fruktkorgar till personalen som tack för deras insatser. På grund av den hårda arbetsbelastningen fanns det inte alltid tid för personalen att packa upp gåvorna de fått.
– Personalen hade så mycket att göra under det kaos som var. Då tänkte jag att jag kunde göra något för dem. Jag ordnade med kaffe och skar upp frukten fint på fat, så att de skulle bli glada när de kom ut för att fika. De var så trötta där inne på intensiven, när de såg att frukt och kaffe var framdukat fick de lite energi och kunde fortsätta kämpa.

Sasitorns omtänksamma handlingar gick inte obemärkt förbi. Passion för människor och passion för service är något som Coor finner stolthet i. Personalen på intensivvårdsavdelningen såg detta hos Sasitorn och berömde hennes insatser, både den felfria städningen och den utmärkta servicen som gick utanför hennes arbetsbeskrivning. Kollegor och kunder är samstämmiga: ”Man blir alltid glad över att möta Sasitorn. Hon gör allt med ett stort leende på läpparna”.

På frågan om hur Sasitorn tror att nästa år kommer bli svarar hon lugnt:
– Jag tänker bara på idag. Vi vet inte vad som händer i framtiden och jag gör det bästa jag kan varje dag.

Hur känns det att ha blivit utsedd till Årets medarbetare på Coor?
– Jag är jätteglad och så stolt. Personalen på sjukhuset har sagt att de tycker att jag jobbade jättebra på covidintensiven och även på dagkirurgin där jag städar idag. Det är roligt att få uppskattning för jobbet jag utför.

 

Möt fler av våra medarbetare: