"Här får man kliva fram och ta för sig"

Ett två timmars vikariat ledde till en heltidsanställning på Coor för Lee Eriksson. Idag har hon arbetat i drygt åtta år som kundvärd i Härnösand.

– Jag hade varit långtidsarbetslös i elva år och hamnat mellan stolarna. Sen fick jag 2013 chansen att hoppa in som vikarie hos Coor. Det ledde sedan till en heltidsanställning och jag är fortfarande kvar hos samma kund.

Berätta om ditt arbete!

– Jag arbetar tillsammans med en kollega på siten och ser till att allt fungerar som det ska. Vi har tre poolbilar som jag ansvarar för, till exempel ser jag till att de är servade. Jag hjälper också till med utbyte av möbler, hjälper till i köket om det behövs och ser till att tekniken i till exempel mötesrum fungerar som det ska. Jag har alltid varit tekniskt lagd men jag fick en väldigt bra upplärning när jag började av en väldigt pedagogisk kollega.

Finns det något särskilt du vill lyfta i ditt arbete på Coor?

Vi hjälps alla åt. Det spelar ingen roll vem man ringer så svarar alla, det är så det är och så det alltid har varit. Här känner man sig sedd och uppskattad. Även om man inte kan hjälpa till med ett problem så kan man alltid hänvisa vidare. Huvudsaken är att man inte släpper bollen.

Nu har Lee börjat lära sig ett nytt tekniskt system som kunden arbetar med.

– Här får man kliva fram och ta för sig, det har gett en jättemycket. Det nya systemet innebär rätt mycket att hålla reda på, men det är tekniskt och sånt tycker jag är roligt. Man får mycket positiv feedback och det är sällan sura miner.