"För mig passar det här jobbet som handen i handsken!"

Lina Alestad är fastighetsteknikern som tar sig an uppdrag stora som små. En dag byter hon låscylindrar och den andra dagen hjälper hon till att hålla i en kamel. Just variationen i arbetet är något som Lina uppskattar i sin roll.

Lina Alestad | Coor

Berätta om ditt arbete!

– Jag är fastighetstekniker och har hand om åtta fastigheter i Göteborg. Varje månad går vi igenom en hel fastighet från golv till tak, vi kollar undercentraler, provar pumpar manuellt och när det är snö och is kollar vi så inga istappar hänger ner och riskerar att ramla ner på en förbipasserande.

Jag såg en bild på dig ståendes bredvid en kamel utanför en fastighet en dag, tillhör det vanligheterna?

– Haha! Det var en ren slump. Jag hade precis kontrollerat en fastighet när en djurskötare kom förbi med en kamel som skulle delta i ett adventsspel utomhus. Han kände igen mig och frågade om jag kunde hålla i kamelen medan han skulle rykta henne. Så där stod jag med en 800 kg kamel på 11 år. Men jag har haft häst en gång i tiden så jag tog grindskaftet per automatik.

Det låter onekligen som ett varierande arbete! Finns det något särskilt du uppskattar i din roll?

– Jag har alltid jobbat med människor på olika vis. Jag tycker om serviceyrken, det är kul när man får hjälpa människor. Det är också väldigt varierande, ingen dag är den andra lik, det tycker jag är jätteroligt. Framförallt lär jag min nya saker varje dag, man får tänka brett och vi bollar idéer och tankar tillsammans. Vi är bra på olika saker jag och kollegorna och vi kompletterar varandra.

Är det viktigt för dig att utvecklas i din roll?

– Det var en av anledningarna till att jag sökte till Coor. Det är ett stort företag med stora utvecklingsmöjligheter. Jag får en chans att lära mig mycket mer och får en bredare kompetens. Mina chefer är också väldigt lyhörda för vad jag vill och önskar. Det är väldigt mycket upp till en själv att ta initiativ, det blir vad jag gör det till. Vill jag lära mig mer om något så visar jag intresse för det och så får jag den möjligheten. För mig passar det här jobbet som handen i handsken!

April 2022