"Vi har ett mycket gott samarbete på S:t Görans"

Som eldriftansvarig på S:t Görans sjukhus har Stefan Nilsson ett stort ansvar för både anläggningen och personalen. Det är ett intressant och roligt jobb som bjuder på nya utmaningar varje dag.

Stefan Nilsson jobbar på S:t Görans sjukhus i Stockholm, som förvaltas av Locum. Coor sköter sedan december 2022 driften på sjukhuset.

Vad gör du som eldriftsansvarig?

– Jag har ansvar för anläggningen och för min egen personal och att vi följer de regelverk som finns. Vi har egenkontroller och så har vi en gedigen dokumentation inom Coor som man har tagit fram centralt. Jag är också med i elkommittén på sjukhuset. Elkommittén består i regel av fastighetsägare, driftentreprenören och de största hyresgästerna. Den medicinskt tekniska avdelningen (MTA) är också närvarande och belyser patienternas intressen. Vi har ett mycket gott samarbete på S:t Görans.

Hur länge har du jobbat på Coor?

– Sen den första december ifjol. Jag har jobbat i stort sett trettio år inom sjukhusvärlden. När Coor vann avtalet fick jag frågan om det vore intressant att vara kvar. Det tyckte jag var kul. Jag visste väldigt lite om Coor, men de har visat sig på ett positivt sätt. Jag tyckte det var spännande med en ny grupp kollegor. Det var fantastiskt trevligt att få ihop den nya gruppen, som jag skulle säga är lite vassare på alla möjliga sätt. Det har varit en bra grupp och en bra rekrytering. Coor har också olika specialistavdelningar och det finns resurser att anlita från huvudkontoret.

Hur är det att jobba på ett sjukhus?

– Det är intressant och roligt. Det är en speciell arbetsplats och det händer alltid något. Det är sällan dagarna går precis som man har planerat. Sommartid kan det vara lite jobbigt ibland när det blir de berömda störtregnen, då kan man lätt räkna ut att det kommer läcka någonstans. Då får man hjälpa till oavsett om man är snickare, rörmokare eller elektriker. Här hjälps vi åt. Självklart jobbar vi först och främst med våra egna olika roller, men det händer väldigt ofta att vi måste hjälpas åt över gränserna. Det är också väldigt spännande och på så sätt blir arbetsdagen mycket omväxlande.

Finns det mer att lära efter drygt trettio år i branschen?

– Oavsett vad man arbetar med lär man sig något nytt nästan varje dag. Det finns ingen människa på jorden som kan allting. Det senaste är all den nya moderna belysning som kommer. Det är roligt att Locum satsar på det här och att vi får vara med och tycka till. Tillverkningen av lysrör har upphört och ska fasas ut till LED-belysning. Det är spännande att vi får vara med på denna resa.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är väl ändå mötet med människor. Framför allt med kollegor och beställare och hyresgäster. Det är kul att träffa folk och roligt att försöka göra dem nöjda.

Vad uppskattar du med att ha Coor som arbetsgivare?

– Jag tycker Coor är en bra arbetsgivare som har ett sunt tänkande och att det finns specialister som vi kan anlita om vi behöver. Vi kommer antagligen att bli mer involverade med våra övriga sjukhusleveranser, det tror jag kommer gynna Coor framöver. Att man kan samarbete och prata med andra som jobbar inom samma område.