”På Coor hjälper vi varandra”

Victor Eckelöv gick direkt från sin eltekniska gymnasieutbildning till att bli systemtekniker på Coor. ”Jag gillar verkligen att jobba på Coor, och man får så många kollegor”, säger han.

Systemteknikern och skyddsombudet Victor Eckelöv kommer från en riktig Coor-familj. Både hans pappa (nu pensionär) och hans syster har erfarenhet av att arbeta på Coor.

– Alla har varit långvariga och uppskattat Coor som arbetsgivare, så jag kommer säkert också att stanna länge, säger han.

Victor Eckelöv kom till Coor direkt från gymnasiet där han läste elteknik. Efter en tid som timanställd över till en fast anställning 2015. Som skyddsombud märker han att cheferna bryr sig och tar arbetsmiljön på allvar:

– Det är tydligt att cheferna har bra arbetsmiljötänk, vi har skyddsronder och det finns bra och väl utvecklade rutiner för om någon skulle må dåligt eller om det är något annat problem, säger han.

Arbetsuppgifterna som systemtekniker beskriver han som varierande och spännande. Han arbetar dagligen med säkerhetssystem och larm- och passagesystemet på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

– Vi är tre systemtekniker på plats och sedan har vi ett par servicetekniker. Vi har jobbat ihop ett tag nu och känner varandra ganska bra, vi har fin stämning oss emellan.

Vad uppskattar du hos Coor som arbetsgivare?
– Det är stämningen, man känner sig trygg på jobbet. Man vet att man har många runtomkring sig och man hjälper varandra inom företaget.

November 2019