Coor förlänger och utökar avtal med Länsförsäkringar AB

Det nya avtalet innebär att Coor tar ett helhetsgrepp om arbetsplatsservice genom en funktionslösning som omfattar samtliga arbetsplatsservicetjänster till Länsförsäkringar AB. Avtalet började gälla den 1 februari och sträcker sig över tre år.

I det nya utökade avtalet får Coor uppdraget att hantera och utveckla Länsförsäkringars reception och huvudväxel vilket innebär att Coor får helhetsansvaret för samtliga FM-tjänster. Målsättningen med avtalet är att skapa en större tydlighet i leveransen, besvärsfrihet samt kostnads­besparingar för Länsförsäkringar. Avtalet är värt cirka 75 MSEK över kontraktsperioden.

– Coor har lärt känna oss under de senaste åren och har byggt upp ett förtroende hos oss, säger Mikael Hellström, Chef Leverantörsstyrning på Länsförsäkringar AB. Coor har också erbjudit en professionell helhetslösning med funktionsansvar som har tilltalat oss.

– Vi är mycket glada över det utökade samarbetet med Länsförsäkringar, säger Ulf Wretskog, VD Coor i Sverige. Det är ett stimulerande uppdrag som vi tillsammans har utvecklat genom åren. Genom det nya scopet får vi möjligheten att ta samarbetet till en ny nivå och det är ser vi fram emot.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com.

För ytterligare information, kontakta

Ulf Wretskog
VD, Coor Sverige
+46 8 553 959 40
ulf.wretskog@coor.com

Sofie Schough
Kommunikationschef, Coor Sverige
+46 8 634 81 72
sofie.schough@coor.com